Nuo penktadienio sušvelninus ribojimus turistai turi atvykti su organizuotų kelionių grupėmis ir privalo dėvėti kaukes bei pasirūpinti papildomu sveikatos draudimu. Vadovaujantis antradienį Turizmo ministerijos paskelbtomis gairėmis, nuo atvykimo į šalį iki išvykimo juos visą laiką turi lydėti gidas. Prieš atvykdami į šalį turistai taip pat turės atlikti PGR testą dėl COVID-19.

Pradžioje į Japoniją leista atvykti turistams iš 98 šalių. Kelionių agentūros turi garantuoti, kad turistai sutinka dėvėti kaukes ir apsidrausti, kad padengtų visas su COVID susijusias medicinines išlaidas. Lankytojai taip pat turi sutikti vengti uždarų ir perpildytų vietų bei laikytis socialinio atstumo.

Ministerijos 16 puslapių gairėse taip pat reikalaujama, kad kelionių agentūros užtikrintų, jog kelionių vadovai tiksliai registruos savo maršrutus ir dalyvių kontaktus. Tie, kurie nesilaiko reikalavimų, rizikuoja, kad jų grupės kelionė bus nutraukta. Gairės grindžiamos turistų iš JAV, Tailando, Singapūro ir Australijos bandomųjų kelionių patirtimi. Vienam asmeniui iš keturių žmonių grupės iš Tailando pasigavus COVID-19 kelionė buvo atšaukta.

Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida siekia išvengti į šalį atvykstančių turistų antplūdžio ir užsikrėtimų šuolio prieš liepą vyksiančius parlamento aukštųjų rūmų rinkimus. Tikėtina, kad po jų pavienių turistų atvykimo į Japoniją taisyklės bus sušvelnintos.

Turizmas yra svarbus Japonijos ekonomikos sektorius, 2020 m. tikėtasi sulaukti iki 40 mln. lankytojų iš užsienio. Tačiau 2020 metų balandį šalis visiškai uždarė sienas užsienio turistams. Anksčiau šį mėnesį Japonija padidino viršutinę atvykimų ribą iki 20 tūkst. per dieną, kai vyriausybė sulaukė kritikos dėl izoliacinės politikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją