Vyriausybės pareigūnai šių pranešimų kol kas nepatvirtino, bet vieno miesto pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad Tokijo nurodymu sustabdo kitai savaitei planuotas pratybas.

Sprendimas buvo priimtas po JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno praėjusios savaitės susitikimo Singapūre, kur buvo pasirašytas bendras dokumentas, raginant denuklearizuoti Korėjos pusiasalį.

Jaita Točigio prefektūroje į šiaurę nuo Tokijo planavo kitą savaitę surengti evakuacijos pratybas maždaug 800 gyventojų, įskaitant 350 moksleivių, AFP sakė miesto pareigūnas Yutaka Yanagida.

Tačiau trečiadienį vakare miestas staiga nutraukė pasirengimą, nes vyriausybė nurodė, kad „po JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimo pasikeitus aplinkai pratybos kol kas turėtų būti atidėtos“, sakė jis.

Vienas ministrų kabineto pareigūnas, su kuriuo susisiekė AFP, sakė, kad vyriausybė savo politiką dėl evakuacijos pratybų paskelbs penktadienį, ir plačiau komentuoti nesutiko.

Pernai virš Japonijos praskriejo dvi Pchenjano paleistos raketos. Buvo paleista ir kitų raketų, nukritusių jūroje netoli Japonijos krantų. Šie bandymai šalyje sukėlė paniką ir pasipiktinimą.

Anksčiau šiais metais šimtai Tokijo gyventojų puolė į slėptuves per pirmąsias sostinėje evakuacijos pratybas dėl galimos Pchenjano karinės atakos.

Šiaurės Korėja anksčiau grasino svarbią JAV sąjungininkę regione Japoniją „paskandinti jūroje“ ir paversti „pelenais“.

Tačiau po žiemos olimpiados Pietų Korėjoje įtampa regione atlėgo. Žaidynės išprovokavo virtinę diplomatinių žingsnių, kurių kulminacija buvo D. Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas.