Zarinas buvo panaudotas per atakas Japonijoje, pavyzdžiui, 1995 metais, kai sektos „Aum Shinrikyo“ („Aum Aukščiausiosios Tiesos“) nariai paskleidė šias dujas Tokijo metropolitene. Per šią ataką žuvo 13 žmonių, dar apie 6 tūkst. apsinuodijo.

„Yra galimybė, kad Šiaurės Korėja jau yra pajėgi (raketa) paleisti kovinę galvutę su zarinu“, – parlamento Diplomatijos ir gynybos komitetui sakė Sh. Abe.

Jo pastabas citavo visuomeninis transliuotojas NHK ir pagrindiniai šalies laikraščiai. Plačiau Sh.Abe nekomentavo, taip pat nesakė, iš kur gavo šią informaciją.

Įtampa Korėjos pusiasalyje pastarosiomis dienomis smarkiai padidėjo, kilo susirūpinimas, kad Pchenjanas gali netrukus atlikti savo šeštą branduolinį bandymą, o į regioną išplaukė JAV karinio laivyno kovinė lėktuvnešio grupė.

Zariną, kuris iš pradžių buvo sukurtas kaip pesticidas, 1988 metais Irako diktatoriaus Saddamo Husseino režimas panaudojo tūkstančiams kurdų šiauriniame Halabdžos mieste išnuodyti.

JAV mano, kad Sirijos vyriausybė į zariną panašią nervus paralyžiuojančią medžiagą panaudojo per praėjusios savaitės cheminę ataką šalies šiaurės vakaruose.

„Aum Shinrikyo“ zariną taip pat panaudojo per 1994 metų ataką Japonijos mieste Macumote, kur žuvo septyni žmonės.