Teisininkas Asimas Ghafooras bus išsiųstas, vėlai šeštadienį pranešė JAE valstybinė naujienų agentūra WAM, nenurodžiusi deportacijos datos.

Abu Dabio pinigų plovimo teismas taip pat nurodė A. Ghafoorui sumokėti 816,7 tūkst. JAV dolerių (eurų) baudą, paskirtą, teismui nuteisus jį už akių.

JAE pareigūnai nurodė, kad advokato areštas buvo koordinuotas su JAV, siekiant „kovoti su tarptautiniais nusikaltimais“.

Pasak Emyratų valstybinės žiniasklaidos, amerikiečių teisėsauga paprašė Abu Dabio pagalbos atliekant tyrimą dėl įtariamo A. Ghafooro vengimo mokėti mokesčius bei įtartinų pinigų pervedimų Emyratuose.

Autokratinė Persijos įlankos arabų monarchija paskelbė apie įkalinimo bausmę, išvakarėse Vašingtone įsikūrusiai žmogaus teisių organizacijai „Democracy for the Arab World Now“ (DAWN) išreiškus susirūpinimą dėl A. Ghafooro suėmimo Dubajaus tarptautiniame oro uoste.

DAWN pranešė, kad jos valdybos narys – Virdžinijos valstijoje dirbantis advokatas, atstovavęs J. Khashoggi ir jo sužadėtinei Hatice Cengiz, ketvirtadienį skrido į Stambulą dalyvauti vestuvėse.

Pasak organizacijos, jį sučiupo civiliais drabužiais apsirengę JAE saugumo agentai, išsiuntę persėsti į kitą lėktuvą nespėjusį teisininką į sulaikymo centrą Abu Dabyje.

A. Ghafooras nieko nežinojo apie jo atžvilgiu iškeltą bylą ir mažiau nei prieš metus be jokių incidentų kirto Dubajaus sieną, pareiškė DAWN.

JAV ambasada Abu Dabyje kol kas nesureagavo į prašymą pateikti komentarų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją