Pasak jos, N. Savčenko gali būti iškeista pagal apsikeitimo belaisviais programą arba pagal tarptautinę teisę grąžinta į Ukrainą atlikti bausmės. Kiek anksčiau Rusijos prezidento administracijos atstovas teigė, kad N. Savčenko gali būti iškeista į du Rusijos piliečius, Ukrainoje teisiamus dėl terorizmo.

Tuo metu penktadienį Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė protestą Rusijai dėl N. Savčenko laikymo Rusijoje. Taip pat pranešama, kad ukrainiečių pilotės sveikata staiga pablogėjo. Ukrainos prezidentas taip pat pareiškė, kad pasirengęs keisti N. Savčenko į du teisiamus Rusijos kariškius.

Savo ruožtu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jokio sprendimo dėl Ukrainos pilotės Nadijos Savčenko nepriėmė. Apie tai pranešė Rusijos vadovo spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas TVC laidoje „Teisė žinoti!“, kuri bus rodoma šeštadienio vakarą, skelbia utro.ru.

„Situacija dėl Savčenko mums itin paprasta ir aiški. Savčenko yra nuteistoji, o toliau viskas vyksta pagal Rusijos Federacijos įstatymus. Ji atliks kalėjimo bausmę. Kitokius sprendimus gali priimti tik valstybės vadovas. Kol kas tokių sprendimų nėra“, – sakė D. Peskovas.

Kaip jau skelbta, Rostovo srities Donecko miesto teismas prieštaringai vertiname procese antradienį Ukrainos lakūnei N. Savčenko skyrė 22 metų laisvės atėmimo bausmę. Ji buvo pripažinta kalta prisidėjusi prie dviejų rusų žurnalistų mirties Rytų Ukrainoje. Lakūnė kaltinimus neigia.