Manoma, kad pokalbis įvyko kovo 18 d. 23.57 val.

Pokalbio dalyviai kalbasi rusiškai ir negaili aštrių pastabų Rusijos politikai Krymo atžvilgiu, rašo km.ru. Tą dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Krymo valdžios atstovai pasirašė susitarimą dėl pusiasalio prijungimo. Būtent šį įvykį ir aptarė pašnekovai.

„Aš pati galėčiau imti šautuvą ir eiti šauti tam padugnei į kaktą“, – pokalbio pradžioje pareiškė J. Tymošenko, tik nepatikslino, kokį asmenį turi omenyje.

Jos pašnekovas politikės protrūkiui pritarė ir pareiškė, kad pats yra pasirengęs imti ginklą, „jei neduokdie kiltų karinis konfliktas“.

„Tai peržengia visas ribas. Reikia imti į rankas ginklą ir eiti pliekti tų velnio kacapų. Kartu su jų vadovais“, – toliau tęsė J. Tymošenko.

Ji išsakė apgailestavimą, kad per pastaruosius įvykius gydėsi Vokietijoje. Politikė įsitikinusi, kad jei būtų buvusi vietoje, būtų galėjusi sutrukdyti prisijungimui.

„Kai tik galėsiu, pasitelksiu visus savo ryšius, visą pasaulį, kad, po galais, iš tos Rusijos šlapios vietos neliktų“, – pareiškė ji.

Paskui N. Šufričius pasidomėjo, ką dabar daryti Ukrainos teritorijoje likusiems aštuoniems milijonams rusų, nes jie iš esmės tapo atstumtaisiais.

J. Tymošenko jam atsakė: „Po galais, juos sušaudyti iš branduolinio ginklo“.

Kovo 16 d. Kryme įvyko referendumas, kuriame 96 proc. rinkėjų balsavo už prisijungimą prie Rusijos. Kovo 21 d. Rusijos prezidentas pasirašė dokumentus dėl Krymo Respublikos ir Sevastopolio miesto prisijungimo prie Rusijos.

Socialiniame tinkle „Twitter“ J. Tymoššenko patvirtino, kad toks pokalbis įvyko, tačiau jo dalis esą suklastota: „Pokalbis buvo, bet apie 8 mln. rusų Ukrainoje – montažas“.