Savo šventei Jevgenija Tymošenko išsirinko patį brangiausią Romos viešbutį „Hotel De Russie“, kuriame nakvynė paprasčiausiame numeryje kainuoja 600 eurų.

Viešbutis įsikūręs per žingsnį nuo „Piazza del Popolo“ (Tautos aikštės). Šioje aikštėje iki XIX a. buvo vykdomos viešos egzekucijos.

Šalia viešbučio esančios krautuvėlės iliustruoja „Hotel De Russie“ gyventojų finansinį lygį. Pavyzdžiui, vienoje iš greta esančių parduotuvių žiedų kainos prasideda nuo 5 tūkst. eurų, o vyriškas švarkas kainuoja nuo 4 tūkst. eurų.

Viešbutyje J. Tymošenko apsistojo su savo vaikinu. Pora išsirinko vieną iš geriausių viešbučio numerių, kurio balkonas yra virš įėjimo į viešbutį - iš čia atsiveria vaizdas į „Piazza del Popolo“. Pora viešbutyje užsiregistravo vasario 18-osios vakare, tuo metu, kai Kijeve prasidėjo kruvinieji įvykiai.

Vasario 20-ąją nušautų ukrainiečių jau buvo daugiau nei 50. Ukrainos sostinėje „Berkut“ nariai ir snaiperiai šaudė į beginklius žmones, moterys į aikštę nesė maistą ir vaistus.

J. Tymošenko: tai – „purvina informacinė kampanija“

Tuo metu oficialiame J. Tymošenko puslapyje pasirodė pranešimas apie tai, kad žiniasklaida pradėjo „purviną informacinę kampaniją“ prieš ją.

„Tokie metodai yra nepakenčiami ir prieštarauja sąžiningos žurnalistikos principams. Siužete nėra nei vieno įrodymo, kad Jevgenija Tymošenko gyveno nurodytame viešbutyje. Vaizdo įrašas sukurptas taip, kad televizijos žiūrovui susidarytų įspūdis, jog ji čia gyveno.

Pabrėžiame, kad šiomis dienomis Jevgenija Tymošenko lankėsi Romoje, kur susitiko su Italijos parlamento viceprezidentu Gianni Pittella, Italijos parlamento pirmininke Laura Boldrini ir kitais Italijos politikais. Šio iš anksto suplanuoto vizito metu buvo siekiama aptarti skubų sankcijų taikymą Viktoro Janukovyčiaus režimo vadovams. Tai ne pirmas Jevgenijos susitikimas su Europos Sąjungos šalių lyderiais ir Europos politikais“, – rašoma svetainėje.