„Transatlantinis saitas lieka stipriausia garantija prieš nestabilumą ir smurtą“, – sakė J. Mattisas Miuncheno saugumo konferencijoje.

„Esu įsitikinęs, kad mes stiprinsime savo partnerystę, stodami prieš tuos, kurie pasirenka ataką prieš nekaltus žmones ir mūsų demokratinius procesus bei laisves“, – kalbėjo jis.

„Prezidentas Trumpas pradėjo eiti pareigas ir dabar reiškia visišką savo paramą NATO, – kalbėjo J. Mattisas savo pareiškime, kuriame, iš pažiūros, pripažino ankstenį kritišką prezidento požiūrį į NATO, tačiau pabrėžė, kad jis pasikeitė. – Transatlantinė vienybė palaiko Europos vienybę..., Europos iniciatyvos ir NATO vienybę vienos kitas stiprina“.

Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen, kalbėdama apie kovą su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ ir kitomis ekstremistinėmis organizacijomis, pareiškė, kad „mes turime vengti, jog ši kova nevirstų kova su islamu ir musulmonais – kitaip kyla pavojus dar pagilinti susipriešinimą, iš kurio atsiranda teroras ir smurtas; teisingiau būtų siekti partnerystės su tų pačių pažiūrų musulmonų ir arabų valstybėmis“.

Miuncheno saugumo konferencija, kuria siekiama skatinti tarptautinį bendradarbiavimą, jau vyksta 53 kartą.

„Per visus tuos 53 metus mes nebuvome susidūrę su tokia situacija, su kuria susiduriame dabar, – sakė renginį pradėjęs konferencijos organizatorius Wolfgangas Ischingeris, buvęs Vokietijos ambasadorius JAV. – Europos lyderiai, Europos vyriausybės ir kiti nekantraudami nori sužinoti, ką iš tiesų atneš JAV užsienio politika“.