Anksčiau Ukrainos saugumo tarnybos vadovo patarėjas Markijanas Lubkivskis buvo pareiškęs, kad juodasis sąrašas bus paskelbtas artimiausiu metu.

„Perduokite M. Lubkivskiui, tegul iš pradžių pasiekia Ukrainoje Kobzono lygmenį“, - „Rusijos naujienų tarnybos“ eteryje kalbėjo dainininkas J. Kobzonas.

Taip pat jis priminė, kad Ukrainoje jam yra suteikti aukščiausi trečios, antros ir pirmos kategorijų apdovanojimai, rašo newsru.com.

„Važiuoju į savo tėvynę, į Donbasą, kur esu gimęs, kur užkasta mano bambagyslė, kur man buvo įteikti trys visų kategorijų šachtininko šlovės ir trys šachtininko garbės ordinai. Esu Ukrainos liaudies artistas, o kažkoks šunsnukis iš Ukrainos saugumo tarnybos neturi teisės nė užsiminti, kad nevažiuočiau į savo tėvynę“, - piktinosi J. Kobzonas.

Jis pabrėžė, kad jam „nusispjauti į tai, ką jie girti sugalvojo“. Anot J. Kobzono, jam negalioja jokie draudimai ir jis vyks pas savo tėvynainius.

Spalio 26 d. rytą J. Kobzonas dalyvavo renginyje, skirtame paminėti per teroro aktą Dubrovkos teatre prieš 12 metų žuvusius 130 asmenų. Per šį renginį jis pareiškė, kad rytoj savo tėvynėje Donbase jis papasakos „apie tai, kaip yra minimi visi tie, kas mus paliko per nepaskelbtą karą“.

J. Kobzonas gimė 1937 m. Donecko srityje esančiame Časiv Jaro mieste.

Nors šių metų rugpjūčio mėn. buvo kalbama, kad įvažiavimas į Ukrainos teritoriją bus uždraustas 14 asmenų, šiuo metu Ukrainos saugumo tarnyba praneša, kad dėl politinės pozicijos į juodąjį sąrašą gali būti įtraukti šimtai Rusijos kultūros veikėjų.

Šių metų liepos mėn. J. Kobzonui, Olegui Gazmanovui ir Valerijos vardu pasivadinusiai Allai Perfilovai buvo uždrausta įvažiuoti į Latvijos teritoriją.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius aiškino, kad šie artistai agresyviai palaikė Krymo prijungimą prie Rusijos ir ne kartą viešumoje su panieka kalbėjo apie Ukrainos veiksmus.

Prieš keletą dienų šį sąrašą papildė aktorius Ivanas Ochlobystinas, aktyviai palaikantis „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ atstovus.