Kaip rašo portalas wprost.pl, J. Kaczynskį įsiutino vieno iš opozicijos atstovų, Boryso Budkos pasisakymai per Lenkijos Aukščiausiojo teismo reformos svarstymą parlamente. „Kol buvo gyvas šventosios atminties Lechas Kaczynskis, jūs nesiryžote pakelti rankos prieš teisingumą, nes, laimei, buvo kažkas, kas suprato, ką reiškia valdžios atskyrimo principas“, - sakė opozicinės partijos „Piliečių platforma“ (PO) atstovas.

Po šio pasisakymo prie mikrofono atsistojo J. Kaczynskis. „Žinau, kad bijote tiesos, bet nesivalykite savo išdavikiškų snukių šventosios atminties brolio pavarde. Kenkėte jam, nužudėte jį, esate sukčiai!“, - išrėkė jis.

Vėliau keletas valdančiosios partijos ir opozicijos atstovų netgi apsistumdė. Dėl šių neramumų parlamente, buvo paskelbta 3 minučių pertrauka, o dalis parlamentarų pradėjo skanduoti „lauk Kaczorui“ (J. Kaczynskio pravardė - red.).

DELFI primena, kad Lenkijos valdančioji partija mėgina įgyvendinti skandalingą teismų reformą. Praėjusią savaitę Lenkijos parlamentas pritarė pataisoms, galiosiančioms Nacionalinės teisėjų tarybos – tai konstitucinė institucija, skirianti teisėjus – įstatymui. „Teisės ir teisingumo“ partija gavo įgaliojimą skirti net 22 iš 25 minėtosios tarybos narių.

Praėjus kelioms valandoms po priimto įstatymo dėl Nacionalinės teisėjų tarybos, „Teisės ir teisingumo“ partija pristatė naują, dar radikalesnio įstatymo projektą, kurį priėmus, partija vos per kelias savaites į savo rankas perimtų visą šalies teisingumo aparatą.

J. Kaczynskio brolis dvynys, buvęs Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis žuvo lėktuvo katastrofoje netoli Smolensko 2010 metais. Nuo pat pradžių Smolensko tragedija apaugo įvairiausiomis sąmokslo teorijomis. Oficialiai buvo pripažinta, kad tragediją sukėlė nukritusio lėktuvo pilotų ir Rusijos Smolensko karinio oro uosto dispečerių klaidos, tačiau su tokia nelaimės versija nesutiko žuvusio prezidento partija PIS.

J. Kaczynskis atkakliai tvirtina, kad ši aviakatastrofa buvo ne nelaimingas atsitikimas, o sąmokslo padarinys. Jo teigimu, „moralinė atsakomybė“ už šią tragediją ir Lenkijos elito žūtį tenka tuomečiam premjerui Donaldui Tuskui, kuris šiuo metu yra Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.