Lankydamasis Ukrainoje, minint antivyriausybinių protestų pradžios metines, J. Bidenas sakė, kad sankcijos Rusijai nebus panaikintos tol, kol Maskva neprisidės daugiau prie paliaubų įgyvendinimo. Nuo rugsėjo, kai buvo susitarta dėl ugnies nutraukimo, rytinėje Ukrainoje žuvo daugiau nei 900 žmonių ir susirėmimai vyksta iki šiol. Jungtinių Tautų duomenimis, praėjusį balandį prasidėjęs konfliktas iš viso pareikalavo mažiausiai 4,3 tūkst. žmonių gyvybių.

„Jeigu Rusija vykdytų šiuos įsipareigojimus ir gerbtų Ukrainos suverenumą bei teritorinį vientisumą, mes galėtume pradėti racionalias diskusijas dėl sankcijų (panaikinimo), – sakė J. Bidenas. – Tačiau taip neįvyko. Stebėjome daugiau provokuojančių veiksmų, daugiau įžūlaus šio susitarimo ignoravimo“.

Susitikęs su Ukrainos premjeru Arsenijumi Jaceniuku J. Bidenas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos, jų sąjungininkės Europoje ir Didysis septynetas (G-7) stengsis „padidinti viso to kainą Rusijai, jeigu ji ir toliau laikysis savo dabartinio kurso, įžūliai pažeisdama Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą“.