Tačiau pareigūnams nepavyko nustatyti konkrečios priežasties, o oro uostai buvo priversti pakeisti kai kurias nusileidimo procedūras, sakė Izraelio oro uostų valdybos (IAA) atstovas.

Oro dispečeriai teikia nurodymus lėktuvų įguloms, kaip naudoti nusileidimo sistemų prietaisus, bet „jokiu momentu nebuvo kilęs joks saugumo incidentas dėl navigacijos tikslumo ir skrydžių maršrutų, susijęs su GPS trikdymu“, – sakoma IAA pranešime.

Tarptautinė avialinijų pilotų asociacija (IFAP) savo tinklalapyje anksčiau šią savaitę pranešė gavusi „daug pranešimų iš pilotų, kad arti Ben Guriono tarptautinio oro uosto buvo prarastas GPS signalas“.

Ben Guriono oro uostas yra pagrindinis Izraelio civilinis oro uostas.

Nors Izraelio pareigūnai negalėjo pateikti jokios konkrečios informacijos, kokia yra šių sutrikimų priežastis, kariuomenės radijas pranešė, kad dėl GPS trikdžių „atsakinga“ Rusija, bet nebuvo jokių požymių, ar tai yra daroma sąmoningai.

Kitos žiniasklaidos priemonės nurodė, kad trikdžiai gali būti susiję su Rusijos kariuomenės veiksmais kaimyninėje Sirijoje.

Su padėtį galinčiu pakomentuoti Rusijos ambasados atstovu susisiekti nepavyko, bet Izraelio žiniasklaida citavo ambasados pareiškimus, kad šie kaltinimai yra „melagienos“.

Duodamas interviu kariuomenės radijui buvęs Izraelio oro pajėgų vadas Amosas Yadlinas sakė, kad žydų valstybė galbūt patiria „šalutinę žalą“ dėl regione naudojamų kibernetinio karo priemonių.

Izraelio kariuomenė daugiau informacijos šiuo klausimu nepateikė, bet nurodė, jog ši problema paveikė tik civilines operacijos, o kariškių veikla šiuo metu nėra trikdoma.