Smūgiai buvo suduoti naktį į pirmadienį. Izraelis „Hamas“ valdomą Gazos Ruožą kone kasdien bombarduoja nuo rugpjūčio 6-osios. Tuo tarpu į Izraelį iš Gazos Ruožo leidžiami balionai su padegamosiomis bombomis ir, rečiau, raketos.

Egipto pasiųsta delegacija bando tarpininkauti dėl sugrįžimo prie neformalių paliaubų.

„Dienos metu iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo leidžiami sprogstamieji ir padegamieji balionai, – sakoma Izraelio gynybos pajėgų (IGP) pareiškime. – IGP naikintuvai, tankai ir lėktuvai reaguodami ką tik smogė [„Hamas“] kariniams postams ir požeminei infrastruktūrai.“

Ketvirtadienį vakare Gazos Ruožo kovotojai paleido į Izraelį 12 raketų. Žydų valstybė į šią ataką atsakė aviacijos smūgiais vienai raketų gamyklėlei ir požeminei infrastruktūrai anklave.

Tuo metu Izraelio ugniagesiai toliau kovojo su gaisrais žemės ūkio plotuose ir krūmynuose, sukeltais iš Gazos Ruožo leidžiamų balionų, nešančių padegamuosius arba sprogstamuosius užtaisus.

Egiptas pastaraisiais metais ne kartą mėgino raminti paaštrėjusią padėtį regione, kad išvengtų naujo didelio konflikto, panašaus į tris ankstesnius Izraelio ir „Hamas“ karus, įvykusius nuo 2008 metų.

Naujausią smūgį Izraelis sudavė prieš pat JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo (Maiko Pompėjo) atvykimą į Tel Avivą pradėti penkių dienų dienų kelionės po Vidurio Rytų regioną. Šia kelione norima išreikšti palaikymą Jungtinių Arabų Emyratų sprendimui normalizuoti santykius su žydų valstybe ir paskatinti kitas arabų valstybes pasekti Abu Dabio pavyzdžiu.

Daugelis palestiniečių JAE ir Izraelio diplomatinių ryšių normalizavimą laiko išdavyste.