Kaip teigiama, Izraelio naikintuvai smogė palestiniečių grupuotei „Hamas“ priklausančiam požeminiam kompleksui, kuriame, anot Izraelio gynybos pajėgų (IDF), buvo laikomos medžiagos, naudojamos raketų gamybai. IDF pranešime tikino, kad atsakomybę už visą „teroristinę veiklą“ Gazoje priskiria būtent „Hamas“ ir ši grupuotė dabar esą turės atsakyti už visus Izraelio saugumo pažeidimus.

Taip buvo sureaguota į šeštadienį įvykusi incidentą, kurio metu palestiniečiai kovotojai paleido raketą į Izraelio teritoriją. Izraelio kariuomenė vėliau paskelbė sviedinį perėmusi.

Saugumo situacija Izraelyje ir palestiniečių teritorijose pastaruoju metu blogėja. Per palestiniečių inicijuotas atakas šiemet jau žuvo 9 izraeliečiai ir vienas ukrainietis. Nuo pasikartojančių išpuolių pradžios praėjusiais metais Izraelio kariuomenė praktiškai kasdien vykdo reidus Vakarų Krante. Tai savo ruožtu vis pakursto kruvinus susirėmimus su palestiniečiais.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą ir Rytų Jeruzalę nuo 1967 m.

Šiandien čia gyvena daugiau kaip 600 tūkst. izraeliečių naujakurių. Palestiniečiai šias teritorijas laiko savo būsimos nepriklausomos valstybės dalimi.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją