Pastarąjį kartą mažiau nei 100 sunkių liginių Izraelyje buvo 2020 metų liepos 7 dieną. Sausio 17-ąją jų skaičius siekė net 1 192.

Izraelyje nuo gruodžio 19 dienos vyksta sėkminga vakcinacijos kampanija. Jau tris mėnesius infekcijų skaičiai mažėja. Pastarąjį kartą per 24 valandas registruotas 51 naujas koronaviruso atvejis. Teigiami buvo tik 0,2 proc. testų iš 29 000. Dauguma ribojimų šalyje atšaukti.

Svarsto nuo liepos įsileisti individualiai atvykstančius paskiepytus turistus

Izraelis svarsto liepą visiškai atsiverti turistams, kurie yra paskiepyti nuo koronaviruso. Po pirmųjų grupinių kelionių nuo gegužės pabaigos liepą galimai bus leidžiamos ir individualios kelionės, praėjusią žurnalistams Tel Avive sakė turizmo ministrė Orit Farkasch-Hacohen.

Izraelis iš karto prasidėjus pandemijai praktiškai atsitvėrė. Užsieniečiams atvykti į šalį buvo galima tik išimtinais atvejais. Turizmo pramonė yra reikšmingas ekonominis veiksnys šaliai, ją smarkiai paveikė krizės padariniai.

Izraelis balandžio viduryje paskelbė apie laipsnišką atsivėrimą turistams. Pradžioje nuo gegužės 23 dienos bus leidžiama atvykti turistų grupėms. Tokias grupes paprasčiau stebėti, sakė ministrė.

Turistai, be kita ko, turi būti paskiepyti JAV maisto ir vaistų administracijos (FDA) ir Europos vaistų agentūros (EVA) pripažįstamomis vakcinomis, prieš atvykstant pasidaryti PGR testą, o atvykus – antikūnų tyrimą.

Ministrė paskelbė, kad Izraelis Dubajuje, Londone ir Niujorke rengs dideles reklamos kampanijas, kviesdamas turistus į šalį. Čia jau yra daug paskiepytų žmonių.

9 mln. gyventojų turintis Izraelis nuo gruodžio 19 dienos vykdo sėkmingą vakcinacijos kampaniją. Naujų infekcijų ir sunkių COVID-19 susirgimų skaičius smarkiai sumažėjo.

Paraleliai vakcinacijos kampanijos pažangai vyriausybė žingsnis po žingsnio pradėjo laisvinti ribojimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)