Moterys sutikdavo nufotografuoti tam tikrus objektus, rinkti žvalgybinę informaciją ir – mažiausiai dviem atvejais – paskatino savo sūnus įstoti į Izraelio karinę žvalgybą.

Izraelis laiko Iraną didžiausia grėsme savo saugumui, abi šalys jau daug metų kariauja šešėlinį karą. Izraelis ne kartą grasino imtis karinių veiksmų prieš Iraną, kad šis neįgytų branduolinių ginklų. Iranas neigia siekiantis tokių ginklų ir yra pažadėjęs griežtą atsaką į bet kokią agresiją.

Izraelio vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ pranešė, kad vienas įtariamas Irano žvalgybos operatyvininkas socialiniame tinkle prisistatydavo Rambodu Namdaru, Izraelyje gyvenančiu žydu. Atrodo, kad jis taikydavosi į iraniečių kilmės izraelietes.

Pasak „Shin Bet“, viena 40 metų izraelietė su juo bendravo kelerius metus ir sutiko nufotografuoti tuomet Tel Avive buvusią JAV ambasadą, vieną Izraelio vyriausybinę įstaigą ir parduotuvių centrą. Verbuotojas prašė jos paskatinti savo sūnų per privalomąją tarnybą tarnauti karinėje žvalgyboje ir net kalbėjosi su juo telefonu, kad įvertintų jo persų kalbos žinias.

Kita 57 metų moteris su įtariamu verbuotoju bendravo ketverius metus ir už virtinę užduočių gavo 4,4 tūkst. eurų vertės atlygį. Ji taip pat spaudė savo sūnų dirbti karinėje žvalgyboje, o jo gautus karinius dokumentus nusiuntė verbuotojui.

Ji įkūrė klubą iraniečių kilmės izraeliečiams, kad galėtų rinkti informaciją apie juos, ir bandė palaikyti ryšius su vienu Izraelio parlamento nariu, pranešė „Shin Bet“. Jai taip pat buvo nurodyta įrengti slaptą kamerą „masažo kambaryje“ jos namuose.

Įtariamo šnipų tinklo taikiniai areštuoti, jiems gresia „sunkūs kaltinimai“, nurodė „Shin Bet“.

„Matome šnipinėjimo bandymus Izraelyje kreipiantis į izraelietes moteris, esą nekaltai, ir įtikinant jas palaikyti santykius, – sakoma pranešime. – Nors pačios įtarė, kad šis vyras yra iraniečių žvalgybos operatyvininkas, įtariamosios nusprendė palaikyti santykius ir vykdyti įvairius jo pavedimus.“

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)