Kaip nurodoma, naujosios taisyklės bus taikomos 5–11 m. amžiaus vaikams, kuriems kyla rizika sunkiai susirgti ar mirti. Tai apims vaikus, kenčiančius nuo nutukimo ar širdies problemų.

Sveikatos draudikams nusiųstame dokumente sakoma, kad kol kas nekalbama apie masinę šio amžiaus vaikų vakcinacijos kampaniją ir yra planuojama išlaikyti žemą tokių vakcinacijų lygį.

Tačiau jaunesni nei 9 m. vaikai šiuo metu sudaro didžiausią virusą nešiojančios Izraelio populiacijos dalį. Pasak ministerijos, šios amžiaus grupės atstovai sudaro 10 proc. infekuotųjų.

Izraelyje šiuo metu sparčiai auga infekcijų skaičiai. Ministerija antradienį užfiksavo 2 112 naujų užsikrėtimų – daugiausiai nuo kovo vidurio. Daugeliu naujų infekcijos atvejų pacientams diagnozuojama itin lengvai perduodama delta atmaina.

Kaip pranešė antradienį Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba, tai aukščiausias paros prieaugio rodiklis nuo 2021 metų kovo ir naujas antirekordas nuo delta atmainos pasirodymo šalyje birželio mėnesį.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu Izraelyje Covid-19 sukeliama liga serga 13 147 žmonės, 137 pacientų būklė yra sunki.

Pasak Izraelio valstybinio radijo „Kan“, iš dviejų tūkstančių naujų infekuotųjų daugiau kaip 200 grįžo iš užsienio.

Vakcinacijos kampanija Izraelyje, kur gyvena 9,3 mln. žmonių, prasidėjo praėjusių metų gruodžio 20 d. Iki šiol pirmąją skiepų dozę gavo 5,767 mln. izraeliečių, antrąją – 5,32 mln. Tai sudaro atitinkamai daugiau kaip 60 proc. ir 56 proc. šalies gyventojų.

Oficialiais duomenimis, Izraelyje iki šiol visiškai paskiepyta daugiau kaip 57 proc. šalies populiacijos. Tačiau imunizuota tik maždaug 32 proc. žmonių 10–19 m. amžiaus žmonių grupėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (348)