Nors konflikto šalys šią savaitę atnaujino konsultacijas saugumo klausimais, praėjusią naktį prie Ramalacho miesto ir kitose vakarinio Jordano kranto vietose vėl vyko susišaudymai tarp Izraelio karių ir palestiniečių. Antradienį izraeliečiai nušovė du palestiniečius, o palestiniečiai iš minosvaidžių apšaudė žydų gyvenvietę.

Trečiadienį Izraelio ministras pirmininkas Arielis Šaronas (Ariel Sharon) per ceremoniją Jeruzalėje prie Herclo kalno pareiškė, jog skausmas ir liūdesys dėl kritusių kovos draugų jį persekioja visur - viešumoje, dirbant Vyriausybės vadovo darbą ir namuose po darbo. Dukart našliu tapęs buvęs generolas yra netekęs sūnaus, žuvusio per nelaimingą atsitikimą su ginklu.

Per 53 nepriklausomybės metus ir penkis karus su kaimyninėmis arabų valstybėmis Izraelis neteko apie 19 tūkst. karių. Pats A.Šaronas (Ariel Sharon) yra ne kartą susilaukęs kritikos dėl nesiskaitymo su jam pavaldžių karių gyvybėmis.

Siekdamas kaip nors nuslopinti beveik septynis mėnesius nesiliaujantį palestiniečių sukilimą, A.Šaronas (Ariel Sharon) ketina į Kairą aptarti Egipto ir Jordanijos taikos iniciatyvos pasiųsti savo užsienio reikalų ministrą Šimoną Peresą (Shimon Peres). Užsienio reikalų ministerija atitinkamų žiniasklaidos pranešimų nei patvirtino, nei paneigė.

Tuo tarpu palestiniečių autonomijos sričių blokada tęsis iki penktadienio.

Izraelis žuvusiųjų per karus atminimo dieną švęs iki trečiadienio vakaro, kai pagal hebrajų Mėnulio kalendorių prasidės iškilmės, skirtos Izraelio nepriklausomybei pažymėti. Palestiniečiai Izraelio atsiradimą 1948 metų gegužės 15 dieną pažymi kaip "nakbą" arba katastrofą, dėl kurios jie prarado 78 proc. istorinės Palestinos. Per kovas, kurios kilo paskelbus Izraelio valstybę, 700 tūkst. palestiniečių neteko pastogės ir tapo pabėgėliais.