Taikinys buvo islamistinio „Hamas“ judėjimo naudojamas požeminis raketų gamybos objektas Gazos Ruožo centrinėje dalyje, tviteryje pranešė kariuomenė. Duomenų apie sužeistuosius kol kas nėra.

Ketvirtadienį, pirmą kartą per beveik tris mėnesius, iš Gazos Ruožo Izraelio kryptimi vėl buvo paleistos raketos. Buvo aktyvuota oro gynybos sistema „Iron Dome“ ir numušta viena raketa. Dar trys sprogo pačioje palestiniečių teritorijoje. Keliuose miestuose Izraelio pietuose gaudė sirenos.

Ataka surengta praėjus dviem dienoms po parlamento rinkimų Izraelyje, kuriuose aiškią pergalę šventė dešinysis opozicijos lyderis ir buvęs premjeras Benyaminas Netanyahu.

Ketvirtadienį per Izraelio pajėgų operaciją okupuotame Vakarų Krante buvo nukautas aukštas „Al-Quds brigadų“ – „Islamo džihado“ karinio sparno narys. Ši organizacija ypač veikia Gazos Ruože. Remiantis vietos pranešimais iš Gazos Ruožo, jai tenka atsakomybė dėl raketų atakų pasienio teritorijoje.

Izraelio pajėgos rugpjūčio pradžioje pradėjo plataus masto karinę akciją prieš „Islamo džihadą“. Radikalūs palestiniečiai tada, kariniais duomenimis, į Izraelio vietoves paleido daugiau kaip 1 000 raketų. Po trijų dienų mūšių buvo susitarta dėl paliaubų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją