Dėl šio žingsnio ketvirtadienį susitarė premjeras Naftalis Bennettas, sveikatos apsaugos ministras Nitzanas Horowitzas ir turizmo ministras Yoelis Razvozovas, tačiau jam dar turės pritarti šalies vyriausybė.

Žmonės, pasiskiepiję dviem „Pfizer/BioNTech“ vakcinos dozėmis galės įvažiuoti į šalį, jei po antrosios dozės bus praėję mažiausiai septynios dienos, o po antrosios „Moderna“, „AstraZeneca“, „Sinovac“, „Sinopharm“ ar vienintelės reikalingos „Johnson & Johnson“ dozės – mažiausiai dvi savaitės.

Analogiškas laiko tarpas turės būti praėjęs ir gavus sustiprinamąją vakcinos dozę.

Žmonės, pasveikę nuo COVID-19, galės atvykti į šalį, jei bus gavę bent vieną Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) apribuotos vakcinos dozę. Pasveikusieji taip pat galės atvykti, jei po paskutinio teigiamo testo bus praėję mažiausiai 11 dienų.

Didesnėms žmonių grupėms bus taikomos specialios taisyklės ir jos, anot Izraelio, bus laikomos „kapsulėmis“, o tai reiškia, kad bendravimas galės vykti tik grupės ribose, teigiama premjero biuro paskelbtame pranešime.

Izraelis po pandemijos pradžios beveik visiškai užsidarė. Užsieniečiai į šalį buvo įleidžiami tik išskirtiniais atvejais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)