Kariuomenės pranešime sakoma, kad raketa buvo numušta priešraketinės gynybos sistemos „Geležinis kupolas“ (Iron Dome). Per šį incidentą pietiniame Sderoto mieste ir jo apylinkėse gaudė oro atakos pavojaus sirenos.

Vienas kariuomenės atstovas sakė, kad tokia ataka buvo pirmoji nuo liepos 12 dienos.

Anksčiau palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 32 palestiniečiai buvo sužeisti Izraelio pajėgų ugnies prie Gazos Ruožo sienos, kur vyko įprasti savaitiniai protestai.

Izraelio kariuomenės atstovė sakė naujienų agentūrai AFP, kad apie 5,6 tūkst. žmonių buvo susirinkę protestuoti prie sienos. Kai kurie jų esą svaidė rankines granatas ir kitokius sprogstamuosius įtaisus į karius ir mėgino pasiekti pasienio tvorą.

Atstovė pridūrė, kad kariai atsakė „riaušių malšinimo priemonėmis“, bet jai nebuvo žinoma apie jokį šaudymą koviniais šoviniais.

Gazos Ruože, kuriam Izraelis taiko griežtą blokadą, pasienio protestai ir susirėmimai nuolat vyksta nuo 2018 metų kovo.

Per šį laikotarpį nuo Izraelio ugnies Gazos Ruožo pasienyje žuvo mažiausiai 302 palestiniečiai, dauguma – per demonstracijas ir susirėmimus.

Be to, su šiais neramumais susiję smurto veiksmai nusinešė septynių izraeliečių gyvybes.

Pastaraisiais mėnesiais protestų intensyvumas sumažėjo, kai tarpininkaujant Jungtinėms Tautoms ir Egiptui buvo sudarytas paliaubų susitarimas.

Izraelis ir Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ nuo 2008 metų kariavo jau tris kartus.