73 metų dainininkas tapo naujausia įžymybe, sulaukusia spaudimo nekoncertuoti Izraelyje. Aktyvistai jo gimtajame Velse paragino jį atšaukti spalio 27 dieną Tel Avivo „Nokia“ arenoje numatytą koncertą, pasitelkdami vienos garsiausių jo dainų „It`s Not Unusual“ pavadinimą, rašo „The Telegraph“.

Kardifo Palestinos solidarumo kampanija nurodė, kad jos peticiją „Boikotuoti apartheidą nėra neįprasta“ („It's Not Unusual To Boycott Apartheid“) pasirašė daugiau kaip 1 tūkst. žmonių.

Tai išprovokavo griežtą Izraelio konsulato Niujorke atsaką – jis pasitelkė tos pačios dainos pavadinimą masinei elektroninių laiškų kampanijai, pavadindamas ją „Mylėti Izraelį nėra neįprasta“ („It's Not Unusual To Love Israel“). Šiuose laiškuose Izraelį remiantys aktyvistai kviečia socialinėje žiniasklaidoje užversti serą T. Jonesą žinutėmis, raginančiomis surengti planuojamą koncertą.

„Per pastarąsias kelias savaites Tomas Jonesas tapo naujausia kraštutinės kampanijos, raginančios boikotuoti Izraelį, auka. Šios kampanijos aktyvistai stengiasi atgrasyti artistus ir akademikus nuo apsilankymų Izraelyje, - rašė Izraelio misijos viešųjų reikalų konsultantas Gilas Laineris. – Laikas pasakyti Tomui Jonesui, kad nė vienas muzikos gerbėjas neturėtų būti baudžiamas už persekiojimą internete. Turėtume siųsti meilės ir palaikymo žinutes į Tomo Joneso „Facebook“ ir „Twitter“ puslapius, su žymena „#IsraelLovesTomJones“.

Tomas Jonesas
Savo laiške serui T. Jonesui, kuris jau yra kelis kartus koncertavęs Izraelyje, Kardifo Palestinos solidarumo kampanijos organizatoriai Izraelio elgesį su palestiniečiais prilygino rasizmui Pietų Afrikos Respublikoje (PAR), o Tel Avivą sulygino su kadaise liūdnai garsėjusiu San Sičio miestu.

„Velso gyventojai žino, kad jums rūpi žmogaus teisės ir socialinis teisingumas, - rašoma laiške. – Prašome jūsų persigalvoti ir atšaukti pasirodymą Izraelyje, ypač turint galvoje, kad pasirašėte pasižadėjimą nekoncertuoti PAR rasinės segregacijos laikotarpiu“.

Judėjimas BDS („Boycott, Divestment and Sanctions“), pasisakantis už tarptautinę Izraelio izoliaciją dėl jo politikos palestiniečių atžvilgiu, viešai parėmė raginimus atšaukti minimą koncertą.

„Tikimės, kad Tomas Jonesas persigalvos, kai tik sužinos, kaip bus pasinaudota jo koncertu normalizuojant tebevykdomus žiaurumus prieš palestiniečius“, - sakė palestiniečių žmogaus teisių aktyvistas bei vienas iš BDS įkūrėjų Omaras Barghouti.

„Pink Floyd“ ragina nekoncertuoti Izraelyje

Praėjusią savaitę buvęs „Pink Floyd“ lyderis ir senas BDS aktyvistas Rogeris Watersas išplatino atvirą laišką, kuriame paragino savo kolegas muzikantus nekoncertuoti Izraelyje.

Kelios britų muzikos žvaigždės, tarp jų Elvis Costello bei Annie Lennox, jau pareiškė daugiau nerengsiantys koncertų Izraelyje. Praėjusiais metais paragintas R. Waterso, amerikiečių dainininkas Stevie Wonderis atšaukė savo koncertą Izraelyje, kuriuo turėjo būti renkamos lėšos izraeliečių gynybos pajėgoms.

Kiti atlikėjai nepakluso raginimams atšaukti savo pasirodymus. Buvęs „Animals“ lyderis Ericas Burdenas šį mėnesį surengė šou Izraelyje, nors jo vadybininkas teigė, kad dėl „grasinančių elektroninių laiškų“ iš Izraelio priešininkų būtų atsisakęs tokių planų.

Amerikiečių dainininkė Alicia Keys liepos mėnesį taip pat nepabūgo surengti koncertą Tel Avive, nors ir gavo atvirą laišką iš „The Colour Purple“ autorės Alice Walker, raginusios nekoncertuoti šioje šalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)