Šios priemonės buvo imtasi po ministro pirmininko Benjamino Netanyahu saugumo kabineto posėdžio.

Palestiniečių sveikatos apsaugos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad Izraelio pasieniečiai netoli gyvenvietės okupuotame Vakarų Krante nužudė 18-metį palestinietį. Izraelio kariuomenė teigia, kad jis buvo ginkluotas.

Prieš kabineto posėdį vėlų šeštadienį šalies ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu žadėjo „stiprų“ ir „greitą“ atsaką į išpuolius, kuriuos surengė du palestiniečiai iš Rytų Jeruzalės.

Vėliau saugumo kabinetas paskelbė priemones, kuriomis „terorizmą remiančių teroristų šeimoms“ atimama teisė į socialinę apsaugą. Jis taip pat pranešė, kad sekmadienį ministrų taryba aptars įstatymo projektą dėl Izraelio asmens tapatybės kortelių šių šeimų nariams panaikinimo.

BBC informuoja, kad Izraelio saugumo kabinetas taip pat nutarė supaprastinti leidimų nešiotis ginklą išdavimo tvarką Izraelio gyventojams.

„Kai civiliai gyventojai turi ginklų, jie gali apsiginti“, – žurnalistams tvirtino prieštaringai vertinamas kraštutinių dešiniųjų nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben-Gviras.

Izraelio kariuomenė taip pat pranešė, kad okupuotame Vakarų krante padidino karių skaičių.

Penktadienio vakarą 21-erių palestinietis nušovė septynis žmones prie sinagogos Neve Jaakovo gyvenvietės rajone. Jis buvo nušautas pareigūnų.

Šaudynės surengtos ir šeštadienį – 13-metis palestinietis nušovė ir sužeidė 47 metų izraelietį ir jo 23 metų sūnų armijos karininką Silvane, esančiame prie pat Rytų Jeruzalės senamiesčio. Paauglys buvo pašautas įvykio vietoje.

Atsakomybės už abu išpuolius niekas neprisiėmė.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją