Jis kalbėjo antrą dieną tęsiantis 72 valandoms paskelbtoms trapioms paliauboms karinių veiksmų nuniokotame palestiniečių pajūrio anklave.

Izraelio ir palestiniečių derybininkai vėliau antradienį turėtų vėl susirinkti Kaire, kur islamistų judėjimas „Hamas“ ir jo sąjungininkai reikalauja nutraukti Izraelio ir Egipto vykdomą Gazos Ruožo blokadą.

„(Konflikto) šalių pozicijų skirtumai yra dideli, o derybose nėra pažangos“, – sakė vienas Izraelio pareigūnas, atsisakęs nurodyti savo vardą.

„Hamas“, kontroliuojantis Gazos Ruožą, padėties kol kas nekomentavo.

Vienas palestinietis, informuotas apie padėtį Kaire vykstančiose derybose, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė: „Kol kas negalima pasakyti, kad buvo pasiektas proveržis ... Praeis para, ir pamatysime, ar turėsime susitarimą.“

„Hamas“ taip pat nori, kad būtų atidarytas nuskurdusio Gazos Ruožo jūrinis uostas Viduržemio jūroje, tačiau Izraelis aiškina, kad šis klausimas gali būti sprendžiamas tik ateities derybose dėl nuolatinės taikos sutarties su palestiniečiais.

Izraelis nesutinka atšaukti Gazos Ruožą ekonomiškai žlugdančios blokados, įtardamas, kad „Hamas“ apsirūpins ginklais iš užsienio, jeigu režimas būtų sušvelnintas. Kaimyninis Egiptas taip pat laiko „Hamas“ grėsme savo saugumui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją