E. Olmerto pasiūlymo pagrindas – nuolatinė siena, kuri bus nustatyta, kai Izraelis išves savo kariuomenę iš didesniosios Vakarų kranto dalies. Izraelis perduotų palestiniečiams 93 proc. Vakarų kranto. Mainais už Vakarų kranto žemę palestiniečiai gaus atitinkamas žemes Negeve, netoli Gazos ruožo. Palestiniečiams taip pat bus suteikta teisė laisvai judėti iš Gazos į Vakarų krantą be jokių kontrolės postų, teigiama pasiūlyme.

Vyresnysis Izraelio pareigūnas pasakė, kad palestiniečiams buvo pateikti preliminarūs žemėlapiai su siūlomomis sienomis.

E. Olmerto pasiūlyme teigiama, kad Izraelis išlaikys 7 proc. Vakarų kranto, o palestiniečiai gaus teritoriją, kurios plotas atitiks 5,5 proc. prarastų Vakarų kranto žemių, o kaip kelių likusių procentų kompensaciją Izraelis siūlo laisvą judėjimą tarp Gazos ir Vakarų kranto. Šis plotas oficialiai liktų Izraeliui, tačiau sujungtų dvi Palestinos dalis, ko nebuvo iki 1967 m. Iki šių metų Gazos ruožą kontroliavo Egiptas, o Vakarų krantas buvo Jordanijos dalis.

Prie Izraelio siūlomose prijungti žemėse būtų ir tankiai apgyvendintų teritorijų, naujoji siena eitų beveik šalia dabartinio kelio, skiriančio teritorijas. Izraeliui liktų gyvenvietės prie Jeruzalės – Maaleh Adumim, Gush Etzion ir dalis šalimais esančių žemių Vakarų krante, iš kitų gyvenviečių žydų naujakuriai būtų iškelti.