Nuo karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis surengė šimtus smūgių šioje šalyje. Jų taikiniais tapdavo vyriausybės pajėgos, taip pat Damaską remiančios iraniečių pajėgos ir proiranietiški Libano šiitų judėjimo „Hizbollah“ kovotojai.

„Iš okupuoto Golano oro erdvės priešiško Izraelio sraigtasparniai atakavo pozicijas pietų regione keliomis raketomis“, – sakoma tuojau po vidurnakčio paskelbtame valstybinės naujienų agentūros SANA pranešime.

Žinutėje sakoma, kad buvo padaryta „tik materialinės žalos“, bet apie atakų taikinius išsamesnės informacijos nepateikiama.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi konfliktą Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) patvirtino, kad buvo surengti šie smūgiai, ir nurodė, kad buvo atakuotos Irano ir proiranietiškų pajėgų karinės pozicijos.

SANA pirmadienį paskelbė, kad trys civiliai žuvo „raketoms nukritus ant namų“ netoli sostinės Damasko per paryčiais surengtą ataką, dėl kurios taip pat buvo kaltinamas Izraelis.

SOHR tąsyk pranešė apie keturias aukas ir nurodė, kad buvo smogta Irano ir „Hizbollah“ pajėgoms.

Izraelis retai patvirtina pranešimus apie jo operacijas Sirijoje, bet sako, kad Irano dalyvavimas Sirijoje, palaikant prezidento Basharo al Assado režimą, kelia grėsmę žydų valstybei, todėl smūgiai bus tęsiami.

Balandžio 20-ąją SANA pranešė, kad Sirijos oro erdvės gynybos pajėgos numušė Izraelio raketų netoli senovinio Palmyros miesto.

SOHR, gaunanti informacijos iš šaltinių Sirijoje, tąsyk nurodė, kad per smūgius žuvo trys sirų kovotojai ir šeši užsieniečiai. Organizacija pridūrė, kad smūgių taikiniais tapo „Irano sukarintų pajėgų kariniai postai Palmyros dykumoje“.

Konfliktas Sirijoje nuo 2011 metų nusinešė daugiau kaip 380 tūkst. žmonių gyvybių ir privertė daugiau kaip pusę iki karo šalyje gyvenusių žmonių palikti savo namus.