90 metų Sh.Peresas, kuris retai kalba apie savo asmeninį gyvenimą, laikraščiui „Yediot Ahronot“ sakė, kad jo žmona Sonya prašė jo pasitraukti iš politikos, o jis negalėjęs su tuo sutikti. Sh.Pereso komentarai pirmadienį buvo paskelbti prieš tai, kai liepos mėnesį baigsis jo septynerių metų kadencija šiame didele dalimi reprezentaciniame poste.

„Žiūrėk, – pasakiau jai, – tarnavau šaliai, žmonėms visą savo gyvenimą. Kaip tik tai suteikia turinį mano gyvenimui, aš net nežinau, ką reiškia nedirbti, man nedirbti yra tarsi mirtis. Mirsiu, jei to nedarysiu“, – prisiminė Sh.Peresas.

„Ji man pasakė: „Padarei pakankamai. Yra kitų žmonių, kurie dabar gali tarnauti šaliai“. „Galbūt, – atsakiau, – bet jaučiu, kad nieko negaliu padaryti“. Tad mes nusprendėme sukti skirtingais keliais“, – pasakojo jis.

Sonya Peres mirė 2011 metais, būdama 88 metų amžiaus.

Per kelis dešimtmečius savo vyro politinės karjeros ji ryžtingai vengė viešumos ir buvo visiškai nepriklausoma.

2007 metais Sh.Peresui tapus prezidentu ir persikėlus į Jeruzalę, ji liko gyventi poros bute Tel Avive ir nuo tada jiedu gyveno atskirai, nors oficialiai taip ir neišsiskyrė.

Pora turėjo tris vaikus ir susilaukė aštuonių provaikaičių bei trijų proprovaikaičių.

Interviu Sh.Peresas sakė, kad jo santuoka buvo laiminga ir kupina meilės, tačiau ilgainiui jo žmona negalėjo susitaikyti su tuo, jog politika užėmė svarbiausią vietą jo gyvenime.

„Buvo sunku, bet aš gerbiau jos valią, o ji gerbė manąją. Jei būčiau likęs (su ja), būčiau uždusęs“, – kalbėjo jis.

Sh.Peresas pridūrė, kad net dabar, kai jo kadencija baigiasi, jis galvoja apie savo gyvenimą po prezidentavimo.

„Ir šiandien turiu daugiau planų, nei laiko jiems įgyvendinti, – sakė jis. – Aš neatsistatydinu. Aš ir toliau tarnausiu šaliai, tik kitais būdais“.