N. Bennettas su kronprincu šeichu Mohammedu bin Zayedu Al Nahyanu susitiko jo privačiuose rūmuose, pranešė Izraelio pareigūnai po to, kai premjeras sekmadienį vakare atvyko į JAE sostinę.

Jo vizitas vyksta praėjus kiek daugiau nei metams po to, kai ši turtinga Persijos įlankos valstybė sulaužė dešimtmečius trukusį arabų šalių konsensusą ir užmezgė diplomatinius ryšius su Izraeliu pagal vadinamuosius Abraomo susitarimus, sudarytus tarpininkaujant JAV.

N. Bennettas, kuris, pasak jo atstovo žiniasklaidai, daugiausia dėmesio turėjo skirti prekybos ryšiams, teigė, kad jo vizitas atspindi „naują regiono realybę“.

„Mano nuomone, tai yra... nauja šio regiono realybė, ir mes dirbame kartu, kad užtikrintume geresnę ateitį savo vaikams“, – sakė jis oficialiai JAE naujienų agentūrai WAM.

Abipusės prekybos apimtys išaugo per kelis mėnesius, „o ateityje ji turi neribotas galimybes plėstis“, pridūrė jis.

Izraelis, kaip ir JAE, yra regioninis prekybos centras. Mūsų bendradarbiavimas suteikia beprecedenčių ekonominių galimybių ne tik mums, bet ir kitoms šalims“, – sakė jis.

Vizito metu N. Bennettas taip pat ketina susitikti su JAE technologijų ir transporto ministrais.

Jis yra pirmasis Izraelio ministras pirmininkas, apsilankęs JAE, tačiau birželio mėnesį ten lankėsi užsienio reikalų ministras Yairas Lapidas ir atidarė ambasadą Abu Dabyje bei konsulatą Dubajuje.

Liepos mėnesį JAE atidarė ambasadą Tel Avive.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją