Tai jis pareiškė praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino apkarpyti finansinę paramą palestiniečiams.

Izraelis jau seniai mano, kad UNRWA vadinama agentūra veikia šališkai, nors pati institucija tvirtina tik teikianti palestiniečiams būtinas paslaugas.

Šalies pareigūnai taip pat kritikuoja JT agentūros metodą leisti į pabėgėlių sąrašus registruotis ir pabėgėlių vaikams.

„UNRWA yra organizacija, kuri įamžina palestiniečių pabėgėlių problemą“, – kas savaitę vykstančio ministrų kabineto susitikimo pradžioje sakė B. Netanyahu.

Jis tvirtino, kad milijonais kitų pabėgėlių pasaulyje rūpinasi Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra (UNHCR), o tuo tarpu palestiniečiai turi jiems paskirtą atskirą įstaigą, besirūpinančią ir „pabėgėlių proanūkiais, nors jie nėra pabėgėliai“.

„Ši absurdiška situacija turi liautis“, – kalbėjo premjeras.

UNRWA atstovas spaudai Chrisas Gunnessas sakė, kad mandatą agentūrai veikti suteikė JT Generalinė Asamblėja, „kurios nariai suteikė stiprų ir platų palaikymą agentūros humanitarinei (...) misijai“.

„Pabėgėlių krizę iš tikrųjų įamžina šalių nesugebėjimas susitvarkyti su situacija“, – pareiškime rašė C. Gunnessas.

„Tai turi būti išspręsta konflikto šalių taikos derybų, kurios yra pagrįstos JT rezoliucijomis ir tarptautine teise, kontekste“, – pridūrė jis.