B. Netanyahu biuras pranešė, kad dėl susitikimo buvo sutarta praėjusią savaitę, bet daug detalių nepateikė.

„Abu jie aptars įvykius regione“, – sakoma Izraelio premjero biuro pareiškime. Jame pažymima, kad ministrą pirmininką lydės Izraelio žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovas, Nacionalinės saugumo tarybos pirmininkas ir premjero karo reikalų sekretorius.

Iš Izraelio B. Netanyahu turi išvykti maždaug vidurdienį, o vakare susitikti su M. Pompeo, kuris Briuselyje antradienį dalyvaus NATO užsienio reikalų ministrų susitikime.

B. Netanyahu kelionė surengta kitą dieną po to, kai policija rekomendavo apkaltinti jį ir jo žmoną Sarą kyšininkavimu bei kitais nusikaltimais. Tai jau trečias toks žingsnis prieš premjerą pastaraisiais mėnesiais.

Dabar generalinis prokuroras spręs, ar apkaltinti B. Netanyahu, kuris neigia įtarimus jo atžvilgiu visose trijose bylose.

Izraelis ir Jungtinės Valstijos glaudžiai bendradarbiauja dėl virtinės klausimų, ypač susijusių su Iranu. Abi šalys yra perspėjusios dėl stiprėjančios Irano įtakos Izraelio kaimynėje Sirijoje.

B. Netanyahu pažadėjo neleisti nesutaikomam priešininkui Iranui kariniu atžvilgiu įsitvirtinti Sirijoje ir perduoti modernių ginklų Libano grupuotei „Hizbollah“.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra pažadėjęs savo tvirtą paramą Izraeliui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)