Vos atvykęs į Ugandą, jis gyrė Izraelio specialiojo būrio veiksmus šiame oro uoste, kur buvo išvaduoti pagrobto lėktuvo įkaitai žydai. Pasak jo, „tarptautinis terorizmas patyrė geliantį pralaimėjimą“ per tą misiją 1976-ųjų liepą.

Žydų išgelbėjimas laikomas svarbiu įvykių Izraelio istorijoje – viena sėkmingiausių karinių šios šalies pergalių. Premjerui B.Netanyahu šis tragiškas įvykis – žuvo jo brolis Yonatanas, pastūmėjo jį į visuomeninę veiklą, kuri galiausiai atvedė jį iki vyriausybės vadovo posto.

Oro uoste Viktorijos ežero pakrantėje žydų orkestras grojo liūdnas melodijas, minint 40-ąsias Izraelio gelbėjimo misijos metines; anuomet neapsieita be aukų – trys įkaitai žuvo. Vieno jų giminaitis uždegė memorialinę ugnį, o B. Netanyahu ir Ugandos prezidentas tyla pagerbė žuvusiuosius.

B. Netanyahu į Ugandą atvyko su tos misijos nariais – kariais ir lakūnais.

„Ši diena man yra labai jaudinanti, – sakė jis. – Prieš 40 metų jie nusileido tamsią naktį šalyje, kurios žiaurusis diktatorius suteikė prieglobsti teroristams. Šiandien mes atskridome vidury šviesios dienos į draugišką šalį, kuriai vadovauja prezidentas, kuris kaunasi su teroristais“.

Nuo Ugandos prasideda B. Netanyahu kelionė po keturias Afrikos šalis.

„Po daugelio dešimtmečių aš galiu tvirtai pasakyti, kad Izraelis sugrįžta prie Afrikos, ir Afrika grįžta prie Izraelio, – sakė jis. – Visų mūsų žmonės turės didžiulės naudos iš stiprėjančios mūsų partnerystės“.

Ugandos prezidentas Yoweri Museveni pažymėjo, kad jo vyriausybė yra prieš „prieš chaotišką jėgos naudojimą“ taip pat ir prieš fanatizmą.

Jis dar pasakė, kad Ugandos vyriausybė yra už dviejų valstybių sprendinį Izraelio ir Palestinos konflikte.

„Tai sričiai priklausote jūs abi“, – sakė Y. Museveni ir paragino abi puses gyventi „dvejomis valstybėmis greta, taikiai, ir sutarus dėl sienų“.

Be Ugandos B. Netanyahu dar aplankys Keniją, Ruandą ir Etiopiją.

Pirmadienį numatytas B. Netanyahu dalyvavimas Rytų Afrikos regiono vadovų susitikime, kuriame daug dėmesio ketinama skirti saugumo klausimui.