Oreno Hazano neturėjo būti D. Trumpo sutikimo ceremonijoje Tel Avivo oro uoste, bet parlamentaras sugebėjo „prasmukti“ į prezidentą pasitinkančių aukštų pareigūnų eilę, nurodė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Televizijos reportaže buvo matyti, kaip D. Trumpui einant pro šalį, drovumu nepasižymintis O. Hazanas išsitraukė mobilųjį telefoną ir pasiūlė prezidentui pasidaryti asmenukę.

Iš pradžių D. Trumpas kiek sutriko, tačiau sutiko, nors B. Netanyahu pabandė sutrukdyti O. Hazanui, nesmarkiai stumtelėdamas jo ranką.

Per kelias valandas 17 tūkst. „Facebook“ vartotojų O. Hazano paskyroje prie šios asmenukės paspaudė mygtuką „patinka“.

Tačiau ji taip pat sulaukė neigiamų vertinimų iš kai kurių vartotojų, ypač iš dešiniojo sparno „Likud“ partijos, kuriai priklauso ir O. Hazanas, ir premjeras B. Netanyahu, narių.

„Turime išmesti Oreną Hazaną iš parlamento – kuo greičiau, tuo geriau“, – rašė „Likud“ centrinio komiteto narys Benjaminas Lachkaras.

Kiti interneto vartotojai nusprendė papokštauti ir ant nuotraukos nupiešė dialogo balionus su tariamais D.Trumpo žodžiais, kad jam bus garbė turėti asmenukę su O. Hazanu.

Kitame paveikslėlyje buvo vaizduojamas besišypsantis O. Hazanas, pozuojantis šalia Nukryžiuotojo.

2015 metais O. Hazanas neteko parlamento vicepirmininko posto po to, kai vienos televizijos reportaže buvo apkaltintas vartojęs narkotikus ir užsiėmęs sąvadavimu, kai anksčiau vadovavo vienam kazino Bulgarijoje.

Tų pačių metų gruodį buvo mėnesiui suspenduoti jo kaip parlamentaro įgaliojimai – už „įžeidžiamą“ elgesį negalią turinčio kolegos atžvilgiu.

Žurnalistų paklaustas apie akistatą su JAV prezidentu, O. Hazanas sakė, kad pats yra dažnai vadinamas „Izraelio Trumpu“.

„Galvoju, man – taip pat jam – tai buvo istorinė akimirka“, – sakė jis.