Koalicijos partijų, priklausančių premjero Benjamino Netanyahu vyriausybei, lyderiai nutarė paleisti parlamentą ir surengti rinkimus balandžio pradžioje „biudžeto ir nacionalinės atsakomybės vardan“, sakoma ministro pirmininko partijos „Likud“ atstovo išplatintame pranešime.

Šis sprendimas buvo priimtas koalicijai nesutariant dėl svarbaus teisės akto, susijusio su ultraortodoksų žydų tarnavimu kariuomenėje.

Nestabili politinė situacija Izraelyje susiklostė gynybos ministrui Avigdorui Liebermanui atsistatydinus dėl B. Netanyahu sprendimo tarpininkaujant Egiptui paskelbti paliaubas su Gazos Ruožo palestiniečiais. A. Liebermano partija „Yisrael Beitenu“ („Izraelis – mūsų namai“) pasitraukė iš koalicijos, todėl ministrui pirmininkui parlamente liko vos vienos vietos dauguma.

Premjeras taip pat susiduria su augančiu spaudimu dėl kelių korupcijos tyrimų.

Policija rekomendavo pareikšti kaltinimus B. Netanyahu trijuose skirtinguose tyrimuose, o generalinis prokuroras tebesvarsto, kaip elgtis.

Vis dėlto jei premjerui būtų pareikšti kaltinimai, jis neprivalėtų atsistatydinti, o rinkėjų apklausos rodo, kad „Likud“ liktų didžiausia parlamentine partija ir po naujų rinkimų.