Rašoma, kad 12-17 m. nepilnamečius suima naktį, suriša, užriša jiems akis ir apklausia be tėvų ir be advokatų. Be to, juos tiek morališkai, tiek fiziškai įžeidinėja bei žemina, rašoma Tarptautinės vaikų teisių apsaugos organizacijos (angl. Defence for Children International) ataskaitoje.

Ataskaita remiasi 311 vaikų, kurie per pastaruosius ketverius metus buvo sulaikyti kariškių, liudijimais. Dauguma vaikų patyrė prievartinę apklausą, kuri iš esmės baigdavosi prisipažinimu. Ataskaitoje rašoma: „Vaikų teigimu, dažniausias žiaurus elgesys – apmėtymas akmenimis.“

Kaip rašoma ataskaitoje, vaikai iki aštuonių dienų laikomi surakinti grandinėmis, o paskui atvedami į karinį teismą ir tik tada pamato tėvus ir advokatus. Nors dauguma iš pradžių teigia esantys nekalti, galiausiai 90 proc. pripažįsta kaltę, nes tai greičiausias būdas išeiti į laisvę. 87 proc. atvejų vaikų neišleidžia už užstatą.

Kovo 19 d. Izraelio kariuomenės kapitonas Aryehas Shalikaras pareiškė, jog dalis sulaikytų Palestinos paauglių yra žudikai ir teroristai. Jis priminė, kad pernai Itamare buvo peiliais subadyta penkių asmenų šeima. Jo teigimu, rugsėjį įvykusi naujakurio ir jo sūnaus žmogžudystė Hebrone rodo, kad akmenimis „gali būti užmėtoma ir iki mirties“.

Po žudynių Itamare buvo plačiai rašoma, kad po mėnesio suimtiems ir nuteistiems dviem palestiniečiams tebuvo 18 ir 19 metų. Naujakurio ir sūnaus nužudymo byloje du palestiniečiai šiuo metu laukia teismo.

Ataskaitoje rašoma, kad beveik du trečdaliai nepilnamečių perkeliami į kalėjimus Izraelyje, o tai pažeidžia Ketvirtosios Ženevos Konvencijos 76-ą straipsnį.