"B'tselem" nurodo, kad vienam 24 metų palestiniečiui kulka pataikė į galvą ir kad jis atsidūrė ligoninėje, bet yra stabilios būklės.

Minėta filmuota medžiaga "kelia rimtų įtarimų", jog kariai nesiėmė veiksmų, kad sutrukdytų naujakuriams šaudyti, nurodo organizacija.

Izraelio kariškiai kol kas nieko nekomentavo.

"B'tselem" praneša, kad minėtas praėjusios savaitės incidentas prasidėjo Iccharo nausėdijos gyventojams užpuolus palestiniečių kaimą Asira al Kibliją kur jie svaidė akmenis į namus ir kur ėmė kilti gaisrai.

Kaimo jaunuoliai susirėmė su naujakuriais, abi šalys svaidė akmenis.

Izraelio armija pradėjo tyrimą dėl naujakurių šaudymo į palestiniečius

 Izraelio armija pirmadienį pranešė, jog tiria incidentą, kurį atskleidė du paskelbti filmukai ir kurio metu kariai, kaip atrodo, stebi ir netrukdo naujakuriams šaudyti į palestiniečius.

Minėtas incidentas įvyko šeštadienio popietę, kai Iccharo nausėdijos gyventojai užpuolė palestiniečių kaimą Asira al Kibliją, kur jie svaidė akmenis į namus ir kur ėmė kilti gaisrai.

Izraelio žmogaus teisių gynimo organizacija "B'tselem" paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma, kad bent trys Izraelio kariai stovėjo ir stebėjo, kaip du žydų naujakuriai pradeda šaudyti į palestiniečius.

Tą numanomą karių nesikišimą plačiai aprašė Izraelio spauda ir pasmerkė palestiniečių vyriausybė Ramaloje.

Reaguodama į tai armija paskelbė, kad kariai atvyko į įvykio vietą išsklaidyti smurtinės konfrontacijos, kurios metu abi šalys svaidė viena į kitą akmenis.

"Tos konfrontacijos metu buvo panaudota kovinė ugnis; šiuo metu incidentą tiria divizijos vadas", - sakoma kariškių pareiškime.

"Atrodo, kad vaizdajuostė, apie kurią kalbama, neatspindi viso incidento", - priduriama pareiškime, kuriame daugiau detalių nepateikiama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (772)