Pirminis teismo posėdis turėjo įvykti liepos 10 dieną, tačiau premjero advokatai paprašė daugiau laiko, kad galėtų jam pasiruošti.

Todėl bylų ikiteisminis nagrinėjimas įvyks spalio 2 ir 3 dienomis, o sprendimą dėl įtarimų B. Netanyahu prokurorai priims tik gruodžio mėnesį.

Net jeigu B. Netanyahu bus pareikšti kaltinimai, atsistatydinti jis neprivalės. Savo postą palikti jis turėtų tik tuo atveju, jeigu būtų pripažintas kaltu ir išnaudojęs visas galimybes teismo sprendimą apskųsti. Tai reiškia, kad teoriškai Izraelis gali susidurti su gana neįprastu reiškiniu, kai teisiamas pareigas einantis premjeras.

Remiantis „Jerusalem Post“, bet koks korupcija įtariamo B. Netanyahu bylų vilkinimas leis Izraelio vyriausybei apsunkinti premjero teisminį persekiojimą arba jo atstatydinimą.

Vasario pabaigoje Izraelio generalinis prokuroras pranešė, kad ketina pareikšti kaltinimus B. Netanyahu dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo pasitikėjimu ir sukčiavimo.

Viena iš bylų yra susijusi su įtarimais, kad B. Netanyahu nederamai priėmė brangias dovanas iš turtingų šalininkų, tarp kurių yra australų milijardierius Jamesas Packeris ir Holivudo prodiuseris Arnonas Milchanas.

Antroji byla susijusi su įtariamais B. Netanyahu bandymais susitarti su leidėju Arnonu Mozesu iš laikraščio „Yediot Ahronot“ grupės dėl įstatymo, kuriuo mainais į palankesnius straipsnius apie premjerą būtų silpninamas pagrindinis „Yediot Ahronot“ konkurentas.

Dar vienoje byloje B. Netanyahu kaltinamas tuo, kad siekė palankaus nušvietimo vienoje interneto naujienų svetainėje, mainais į vyriausybės politiką, kuri galėjo telekomunikacijų įmonei „Bezeq“ atnešti šimtus milijonų dolerių.

B. Netanyahu visus kaltinimus neigia.