Valstybinės naujienų agentūros pranešime Kim Jong Unas nebuvo įvardytas tarp pareigūnų, dalyvavusių kasmetinėse eitynėse į mauzoliejų Pchenjame, kuriame laikomi jo tėvo ir senelio palaikai.

Šventiniai renginiai pagal tradiciją prasidėjo lygiai vidurnaktį vietos laiku Kumsusano memorialiniuose rūmuose Pchenjane. Nuo savo atėjimo į valdžią 2011 metų pabaigoje Kim Jong Unas visada dalyvaudavo šiose iškilmėse kartu su aukščiausiais šalies vadovais. Apie tai KLDR žiniasklaida pranešdavo praėjus kelioms valandoms. Bet šįsyk, Pietų Korėjos stebėtojų duomenimis, tokių pranešimų negauta. Tai kursto gandus apie Šiaurės Korėjos vadovo sveikatos problemas.

Kim Jong Unas nesirodė viešumoje nuo rugsėjo 3 d. Pchenjano televizija rugsėjo 26 d. parodė beprecedentį siužetą, kuriame buvo nufilmuotas šlubčiojantis šalies lyderis Kim Jong Unas. Šį siužetą lydėjo diktoriaus žodžiai, jog „nors maršalas negaluoja, jis kaip liepsnos srautas toliau eina vadovavimo liaudžiai keliu“. Taip pat buvo pranešta, kad šis įrašas darytas liepos mėnesį.

Bet kokio KLDR lyderio negalavimo demonstravimas yra labai neįprastas Pchenjano žiniasklaidai.

Stebėtojai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad Kim Jong Unas nedalyvavo rugsėjo 25 d. įvykusioje Aukščiausiojo Liaudies Susirinkimo (Šiaurės Korėjos parlamento) sesijoje.