C. Sayoco advokatai Majamio federaliniam teisėjui sakė, kad Niujorko teismo posėdyje dėl kardomosios priemonės skyrimo jie prašys paleisti įtariamąjį už užstatą.

Federaliniai prokurorai sako, kad nepritars jo paleidimui.

Prieš savaitę pareigūnų suimtas 56 metų C. Sayocas kaltinamas paštu išsiuntęs sprogmenų vienuolikai iškilių demokratų arba prezidento D. Trumpo kritikų liberalų, tarp jų – buvusiam prezidentui Barackui Obamai, buvusiai valstybės sekretorei Hillary Clinton, aktoriui Robertui De Niro ir kitiems.

Niujorke gimęs registruotas respublikonų rinkėjas gyveno mikroautobuse, apklijuotame lipdukais su D. Trumpą remiančiais ir liberalus smerkiančiais užrašais.

Jis buvo sulaikytas prie vieno prekybos centro Floridoje.

C. Sayocui, ne kartą teistam buvusiam kultūristui ir striptizo šokėjui, dabar gresia iki 48 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau už sprogmenų siuntinėjimą paštu, padidinusį politinę įtampą prieš kadencijos vidurio rinkimus, vyrui gresia ir daugiau kaltinimų.

Minėtos 15 bombų buvo išsiųstos paštu, daugelis – per JAV Pašto tarnybos skirstymo centrą Floridoje. C. Sayocas buvo susektas pagal jo paliktus pirštų atspaudus ir numanomus DNR pėdsakus.

Kaip pranešė „The Miami Herald“, remiantis gerai informuotais šaltiniais teisėsaugoje, patikrinus C. Sayoco kompiuterį, jame buvo rasta daugiau nei 100 potencialių taikinių demokratų.