Apsistojęs Nuku Hivos saloje, Prancūzijos Polinezijoje, jis išsiruošė į tradicinę ožkų medžioklę.

S. Ramino draugė 37 m. Heike Dorsch pasakojo mačiusi, kaip jis išeina su vietos vedliu, vardu Henris Haitis. Vėliau vedlys grįžo vienas ir jai pranešė: „Įvyko nelaimingas atsitikimas. Jam reikia pagalbos.“

Tačiau jai susiruošus į mišką, jos teigimu, H. Haitis pririšo ją prie medžio ir išprievartavo.

Po kelių valandų jai pavyko pasprukti ir pranešti apie incidentą vietos pareigūnams, kurie pradėjo septynias dienas trukusią S. Ramino paiešką.

Praeitą savaitę 22 policininkų būrys slėnyje rado pelenus, kuriuose aptiko kaulus, įskaitant žandikaulį, dantis ir išsilydžiusį metalą – manoma, kad tai buvo plombos.

Tyrėjai mano, kad žmogaus kūnas buvo sukapotas į gabalus ir sudegintas.

H. Haitis vis dar neatsirado, jo paieškai policija pasitelkė ir karius iš Prancūzijos.

Palaikai buvo nugabenti į Prancūzijos Polinezijos sostinės Papeetės ligoninę, o iš ten – į Paryžių, kur bus atlikta DNR analizė, siekiant patikrinti, ar tai tikrai S. Ramino palaikai.

S. Raminas iš Haselau miestelio, esančio Šlėzvigo–Holšteino žemėje šiaurės Vokietijoje, į kelionę aplink pasaulį kartu su H. Dorsch išplaukė 2008 m.

„Facebook“ svetainėje jis išvardijo savo pomėgius: „Kelionės, buriavimas, aitvarų leidimas, plaukiojimas su jėgos aitvarais, burlentės, banglentės, nardymas... viskas, ką galima veikti ant vandens ir po vandeniu.“

Apie savo kelionę draugams ir artimiesiems pora pasakojo internetiniame tinklaraštyje.

Praeitą mėnesį jie nuleido inkarą Nuku Hivoje, didžiausioje iš Markizų salų, kurios ne vieną dešimtmetį siejamos su istorijomis apie kanibalus.

Vyriausiasis Prancūzijos tyrėjas José Thorelis, įsikūręs Taityje, neatmetė tikimybės, kad rasti palaikai yra S. Ramino, tačiau pridūrė, jog tai galutinai paaiškės po kelių savaičių, kai bus atliktas ir išanalizuotas DNR testas.

Vokietijos laikraštis „Bild“ rašo, kad H. Haitis įtariamas kanibalizmu.