Jie buvo prijungti prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų. Informacija apie incidentą pateikta tarnybos interneto svetainėje.

Portalas 161.ru, cituodamas Rostovo prie Dono Sveikatos apsaugos ministerijos padalinio šaltinį, skelbia, kad keletas koronavirusu užsikrėtusių pacientų, gulėjusių 20-ojoje miesto ligoninėje, užduso, nes ilgą laiką negavo medicininio deguonies.

Šią informaciją patvirtino du ligoninėje dirbantys medikai, praneša newsru.com. Vienas iš jų nurodė, kad ligoninėje medicininio deguonies nebeliko dėl tiekimo problemų.

„Medicininio deguonies (nuolat) trūko, o spalio 12 d. – dvi valandas (iš eilės) visai nebuvo visuose ligoninės aukštuose. Net tie, kurie iš pradžių turėjo deguonies, žiopčiodami gaudė orą kaip iš vandens išmestos žuvys“, – papasakojo Sveikatos apsaugos ministerijoje dirbantis šaltinis.

Jo teigimu, penki žmonės mirė reanimacijoje, dar keletas – bendrajame ligoninės skyriuje. Kaip teigė gydytojai, dėl medicininio deguonies trūkumo ligoninės personalas yra priverstas nuolat mažinti jo koncentraciją mišinyje ir laikinai atjungia dalį pacientų nuo plaučių ventiliavimo aparatų, kad padėtų sunkiau sergantiems asmenims.

Iš viso spalio 12 d. 20-ojoje miesto ligoninėje mirė 13 pacientų. Tiesa, Rostovo prie Dono sveikatos priežiūros valdyba pažymėjo, jog mirties priežastis tikslinama.

Regioninės koronaviruso situacijos stebėsenos spaudos tarnybos vadovas Sergejus Tiurinas informaciją, kad pacientai mirė dėl deguonies stygiaus, pavadino melaginga.

Rostovo prie Dono socialinių reikalų administracijos vadovo pavaduotoja Jelena Kožuchova taip pat šią informaciją pavadino nepatikima ir pareiškė, jog tyrimą atlieka tyrimų institucijos.

„Tikiuosi, jog bus išaiškinti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn šią informaciją skleidžiantys asmenys“, – sakė ji ir pažymėjo, kad jeigu bus nustatytas ryšys tarp pacientų mirčių ir deguonies trūkumo, valdžia gaus atitinkamas išvadas. Kol kas tokios informacijos nėra, rašoma RBC.

Į situaciją dėmesį atkreipė ir Rusijos Federacijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas. Jis išreiškė viltį, kad Rostovo valdžia atliks būtinus veiksmus.

„Mes nežinome, kiek pateikta informacija atitinka tikrovę, įpratome viską tikrinti, tačiau neabejojame, jog regioninė valdžia greitai išsiaiškins tiesą“, – sakė D. Peskovas, kurį cituoja „RIA Novosti“.

Trečiadienį Rusijoje per parą nustatyta 15 700 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų, taip pat mirė 317 anksčiau užsikrėtę žmonės – daugiausiai nuo COVID-19 protrūkio šalyje pradžios, rodo paskelbti šalies kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Ankstesnę dieną šalyje fiksuotas didžiausias nustatytų COVID-19 atvejų paros prieaugis – infekcija buvo patvirtinta 16 319 žmonių.

Antradienį taip pat buvo skelbta apie 269 mirusius pacientus, kuriems buvo nustatyta koronaviruso infekcija. Nuo epidemijos pradžios visoje šalyje nustatyti iš viso 1 447 335 COVID-19 atvejai, 24 952 užsikrėtusieji mirė. Iš gydymo įstaigų per praėjusią parą išrašyti 10 952 pacientai.

Per parą išrašytų pacientų skaičius pirmąkart nuo epidemijos pradžios buvo didesnis kaip 10 000. Bendras ligoninėse gydytų ir pasveikusių žmonių skaičius padidėjo iki 1 096 560.

Rusijos vyriausybė neketina įvesti dar vieno karantino dėl sparčiai augančio COVID-19 atvejų skaičiaus, trečiadienį reporteriams sakė Kremliaus atstovas spaudai D. Peskovas.

„Tai nediskutuojama“, – atsakė D. Peskovas į klausimą, ar šalyje galėtų būti įvestas dar vienas karantinas, atsižvelgiant į didėjantį naujų COVID-19 atvejų skaičių.