Smūgis buvo suduotas tęsiantis Izraelio pajėgų vykdomiems intensyviems bombardavimams palestiniečių anklave, atsakant į šią teritoriją kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ ir kitų kovotojų grupuočių raketų smūgius prieš žydų valstybę, nusinešusius žmonių gyvybių.

Pastatas „al Sharouk“, kuriame buvo įsikūręs televizijos „al Aqsa“ biuras, yra jau trečias daugiaaukštis statinys, sugriautas Izraelio pajėgų ugnies nuo bombardavimo kampanijos pradžios pirmadienį.

Iš Gazos Ruožo paleista raketa Izraelyje užmušė šešiametį

Naujausia iš Gazos Ruožo paleista islamistų judėjimo „Hamas“ kovotojų raketų salvė trečiadienį užmušė šešiametį berniuką Izraelio pietinėje dalyje, pranešė savanorių gelbėtojų organizacija „United Hatzalah“.

Naujienų agentūros AFP reporteriai ir Izraelio kariškiai patvirtino, kad apie oro pavojų perspėjančios sirenos buvo įjungtos keliose pietinėse gyvenvietėse ir Tel Avive bei jo apylinkėse.

Dalį raketų numušė Izraelio oro erdvės gynybos sistema „Iron Dome“ (Geležinis kupolas), bet dalis jų smogė įvairiose vietose šalies pietinėje dalyje. Per šią ataką buvo sužeista žmonių, o mažiausiai vienas žuvo, nurodė medikai.

„Šešiametis berniukas žuvo iš Gazos paleistai raketai smogus gyvenamajam pastatui Sderote“, – informavo savanoriška gelbėjimo tarnyba „United Hatzalah“.

Skubiosios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ (MDA) pranešė, kad Sderote ir pajūrio mieste Aškelone medikų pagalbos prireikė dar šešiems žmonėms.

„Hamas“ paskelbė paleidęs į Izraelį dar 130 raketų

Gazos Ruožą kontroliuojantis islamistų judėjimas „Hamas“ trečiadienį paskelbė paleidęs dar 130 raketų į Izraelį, atsakydamas į žydų valstybės pajėgų aviacijos smūgį, per kurį Gazos mieste buvo sugriautas dar vienas daugiaaukštis pastatas.

Tuo metu Izraelyje, įskaitant Tel Avivą, buvo įjungtos apie ataką iš oro perspėjančios sirenos.

Islamistų kovotojų pranešime sakoma, kad naujausias raketų smūgis yra atsakas į Izraelio pajėgų veiksmus, per kuriuos buvo sugriautas daugiaaukštis pastatas „al Sharouk“, kuriame buvo įsikūręs televizijos „al Aqsa“ biuras.

Izraelio kariškiai, kad oro pavojaus sirenos buvo įjungtos keliose pietinėse gyvenvietėse ir Tel Avive bei jo apylinkėse.

„Hamas“ patvirtino kelių aukšto rango vadų žūtį

Palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ trečiadienį patvirtino, kad keli jos pajėgų aukšto rango vadai žuvo per Izraelio smūgius, įskaitant grupuotės karinį vadą Gazos mieste Bassemą Issą.

Izraelio saugumo tarnyba „Shin Bet“ taip pat įvardijo keturis kitus „Hamas“ aukšto rango kovotojus, kurie esą buvo nukauti per antskrydžius, rengiamus žydų valstybės pajėgų, atsakant į masines raketų atakas iš Gazos Ruožo.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pakomentavo šią žinią pabrėždamas, kad buvo perspėjęs, jog palestiniečių kovotojų gyvybėms Gazos Ruože gresia pavojus.

„Tai tėra pradžia – suduosime jiems smūgių, kokių jie nė nesapnavo“, – kalbėjo vyriausybės vadovas, lankydamasis vienoje ligoninėje Izraelio centrinėje dalyje, kur gydoma per raketų ataką sužeista izraelietė mergaitė.

Pasak „Shin Bet“, be B. Issos, per izraeliečių smūgius žuvo Jumaa Tahle – „Hamas“ kibernetinio karo operacijų vadas, taip pat laikomas žmogumi, prisidėjusiu padidinant kovotojų raketų taiklumą. Kitas nukauti kovotojai buvo šios grupuotės tyrimų ir šaudmenų projekto vadovas Jamalas Zibde ir gamybos vyriausiasis inžinierius Hazemas Hatibas.

Per smūgį, sunaikinusį „Hamas“ ginkluotės tyrimų padalinio būstinę, žuvo dar apie 12 šios grupės narių, informavo „Shin Bet“.

Pasak Izraelio kariuomenės, nuo pirmadienio palestiniečių kovotojai paleido daugiau nei 1 000 raketų. Tuo metu Izraelio pajėgos surengė šimtus aviacijos smūgių prieš „Hamas“ ir kitas islamistų grupuotes tankiai apgyventame Gazos Ruože.

Iš Gazos Ruožo paleista „Hamas“ raketa užmušė Izraelio karį

Vienas Izraelio karys trečiadienį žuvo sprogus prieštankinei raketai, paleistai Gazos Ruožo palestiniečių kovotojų į teritoriją kitapus sienos, pranešė kariuomenė.

Incidentas įvyko Gazos Ruožo kovotojams masiškai leidžiant raketas į Izraelį ir žydų valstybės pajėgoms imantis atsakomųjų smūgių prieš palestiniečių anklavą kontroliuojančius islamistus.

Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad 21 metų karys Omeras Tabibas „žuvo šį rytą nuo prieštankinės raketos, paleistos iš Gazos į Izraelį teroro grupuotės „Hamas“.

„Hamas“ sukarintas sparnas anksčiau pranešė smogęs raketa vienam Izraelio kariuomenės visureigiui, važiavusiam netoli sienos su palestiniečių anklavu ties šios teritorijos šiaurine dalimi.

Izraelio kariškiai nurodė, kad kitas karys per šią ataką buvo sunkiai sužeistas, o trečias patyrė vidutinio sunkumo sužalojimų.

Kaip nurodė Izraelio kariuomenė, nuo pirmadienio Gazos Ruožo kovotojai paleido daugiau kaip tūkstantį raketų. Žydų valstybė savo ruožtu atsakė aviacijos smūgiais islamistų taikiniame tankiai apgyventame pajūrio anklave.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (467)