Remiantis jo skaičiavimais, tai reikštų, kad Italijoje yra daugiau nei 600 tūkst. infekuotųjų naujuoju koronavirusu (pirmadienį sergančiųjų buvo 63 967), praneša CNN. Taip pat šis faktas galėtų paaiškinti, kodėl Italijoje mirtingumas nuo COVID-19 yra gerokai didesnis nei kitose valstybėse.

Vadovaujantis Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) statistiniais duomenimis, kovo 22 d.

mirtingumas Italijoje buvo didesnis nei 9 proc. Jeigu šalyje iš tikrųjų yra 10 kartų daugiau užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu, tuomet tikrasis mirtingumas siekia 0,9 proc. Šis skaičius – kur kas artimesnis kitų šalių mirtingumo rodikliams. Pavyzdžiui, Pietų Korėjoje jis yra 0,6 proc.

Antradienį Civilinės saugos agentūros pateiktoje informacijoje matyti nežymus naujų atvejų skaičiaus mažėjimas antrą dieną iš eilės, bet tik „per ateinančias kelias valandas pamatysime, ar kreivė iš tikrųjų pradėjo leistis“, – sakė A. Borrelli.

„Reikia įsigyti daugiau plaučių ventiliavimo aparatų, o apsauginės veido kaukės turi būti pardavinėjamos ant kiekvieno gatvės kampo“, – teigė Civilinės saugos agentūros vadovas ir pripažino, kad šių gaminių trūksta.