G. Meloni dar kartą patvirtino paramą Rusijos puolimą atremiančiai Ukrainai, nors į jos vyriausybę įeina kraštutinių dešiniųjų „Lyga“ ir Silvio Berlusconi vadovaujamas dešiniųjų partijų aljansas „Forza Italia“. Tiek „Lygos“ vadovas Matteo Salvini, tiek buvęs premjeras S. Berlusconi nuo seno palaiko draugiškus santykius su Rusija.
„Paskambinsiu (Ukrainos prezidentui Volodymyrui) Zelenskiui ir pareikšiu savo pageidavimą surengti šią kelionę pirmaisiais kitų metų mėnesiais“, – per Italijos televizijos „Rai 1“ laidą sakė G. Meloni.

„Šiuo metų laiku bemaž visos pasaulio kultūros švenčia šviesą“, o ukrainiečiai „gyvena tamsoje“, sakė G. Meloni. Maskva puola elektrines ir kitą Ukrainos civilinę infrastruktūrą, kai šalį jau kausto žiemos šaltis. „Tik įsivaizduokite, kaip būtų, jeigu šventiniu laikotarpiu viskas būtų išjungta, tegul tik valandai: dujos, elektra, telefonas, televizorius (...) Tuomet suprastume (...) koks nepaprastas yra jų gebėjimas priešintis“, - sakė ji.

G. Meloni pirmtakas Mario Draghi birželio mėnesį lankėsi Kyjive su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją