Antonio Piazza atsistatydinimo pareiškimą įteikė labai nenoriai, argumentuodamas, jog jo veiksmai buvo „techninės klaida, kurią sukėlė momentinis įsiūtis“.

Viskas prasidėjo, kai politikas savo „Jaguar“ markės automobilį Leko mieste pastatė neįgaliesiems skirtoje vietoje. Politiką sudrausmino vietos gyventojas Giuseppe Scuderi, pats turintis 85 proc. negalią. Vyras mandagiai paprašė politiko patraukti automobilį.

Kilo konfliktas. Neįgalusis italas iškvietė policiją. Vyras teigia, jog tai buvo „pilietiškumo klausimas“. Politikui policininkas skyrė 80 eurų baudą (276 Lt).

Tačiau po pusantros valandos politikas grįžo, išsitraukė peilį, kurį esą visada nešiojasi su savimi, ir supjaustė G. Scuderi automobilio „Renault“ padangas. Incidentą, kuris įvyko rugpjūtį, užfiksavo stebėjimo kameros. Keršto akciją savo akimis matė ir keli vietos biuro darbuotojai.

Antonio Piazza
Ketvirtadienį vienas Italijos dienraštis A. Piazzą pavadino „nepateisinamos arogancijos čempionu“, tačiau politikas dėl savo poelgio nesigaili.

Politikas tvirtina manąs, jog neteisinga, kad jam teko trauktis tiek iš korporacijos „Aler“, besirūpinančios Leko miesto ūkio reikalais, vadovo posto, tiek iš Liaudies laisvės partijos narių.

„Žmonės padaro ir daug baisesnių dalykų“, - teigia politikas ir pridūrė, jog neįgaliesiems skirtose vietose automobilį statosi jau trejus metus.

A.Piazza teigia pasiūlęs nukentėjusiam italui sumokėti už naujų padangų komplektą. Jis taip pat tvirtina, jog šis incidentas neturi visai nieko bendro su jo darbu ar karjera politikoje, todėl jis neturėjo būti verčiamas atsistatydinti.

Ši istorija tik dar kartą įrodo, kokie arogantiški ir neliečiami jaučiasi dauguma Italijos politikų. Visoje šalyje netyla korupcijos, valstybinių lėšų švaistymo ir kitokio amoralaus elgesio skandalai.