Reidai buvo surengti po didžiulės operacijos prieš atsigaunančią Sicilijos mafiją, įvykdytos gruodį, kai buvo suimtas vienas juvelyras prieš pat jį paskiriant vėl susirinkusios Sicilijos mafijos komisijos „Cupola“ „bosų bosu“.

Tarp praėjusį mėnesį sugautų gangsterių atsirado du, kurie ilgai negalvodami išdavė savo bendrininkus. Jiedu prasitarė policijai apie klanų lyderius, kurie galbūt yra „Cupola“ nariai.

Remiantis policijos pareiškimu, tarp jų yra Leandro Greco, „Popiežiumi“ praminto liūdnai pagarsėjusio gangsterio Michele Greco anūkas, taip pat Calogero Lo Piccolo – įtakingo nusikaltėlių boso pravarde „Baronas“ sūnus. Abu jie buvo suimti antradienį.

Taip pat antrankiai buvo uždėti įtariamam mafijos kurjeriui ir vežėjui Giovanni Sirchia ir dar keturiems asmenims, kurie galimai užsiimdavo reketu mafijos vardu.

Pasak žiniasklaidos, informatoriai prabilo apie mėginimus įkvėpti naujos gyvybės „Cosa Nostra“, pramintai Italijoje „aštuonkoju“, kurio čiuptuvai apraizgę visas visuomenės sritis.

Sicilijos mafijos komisija nebuvo susirinkusi jau kelerius metus. Kaip pranešama, per gegužę įvykį suvažiavimą ši organizacija susitarė sugrįžti prie senų taisyklių ir siekdama pagerinti komunikaciją tarp įvairių klanų paskyrė jų atstovus.

Tačiau „Cupola“ pastangos paskirtį naująjį vadeivą, 2017 metais kalėjime mirus mafijos krikštatėviui Salvatore Riinai, dėl savo žiaurumo pramintam „Žvėrimi“, regis, žlugo.

S. Riinos numanomas įpėdinis Matteo Messina Denaro slapstosi nuo teisėsaugos, o kiti potencialūs vadeivos įkalinti pagal Italijos griežtus kovai su mafija skirtus įstatymus.