Dešimtys policininkų, apsiginklavusių riaušių malšinimo įranga, susidūrė su šimtais demonstrantų ir uosto darbuotojų, penktadienį pradėjusių blokuoti vieną iš įėjimų į uostą protestuojant prieš Italijos vadinamąjį Žaliąjį pasą.

„Laisvė, laisvė!“ - šaukė protestuotojai, kiti rėkė: „Mes nesmurtaujame, nuleiskit savo skydus“. Po kelių valandų konfrontacijos policijai pavyko atlaisvinti įėjimą nustūmus demonstrantus į netoliese esančią automobilių stovėjimo aikštelę.

Triesto uosto darbuotojai paskelbė streiką penktadienį, nors jiems buvo pasiūlyti nemokami COVID testai, o jų protestai pritraukė demonstrantus iš kitur.

Žaliasis pasas, rodantis, kad asmuo yra paskiepytas, persirgęs arba jo COVID-19 testas neigiamas, nuo penktadienio privalomas visose darbo vietose Italijoje. Naujosios taisyklės sukėlė protestų bangą visoje šalyje, nors dauguma jų buvo nedideli ir nieko nesutrikdė. Vis dėlto Trieste per protesto įkarštį penktadienį į demonstraciją susirinko daugiau nei 6500 žmonių.

Nors daugiau nei 85 proc. vyresnių nei 12 metų italų yra gavę bent vieną skiepą ir tai leidžia gauti pasą, dar lieka iki trijų milijonų neskiepytų darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės