Kadangi Italijoje dėl koronaviruso pandemijos tebegalioja draudimas rengti didelius masinius renginius, ši demonstracija buvo pristatoma kaip tylus sėdimasis protestas, per kurį turėjo būti laikomasi fizinio atstumo taisyklių.

Vis dėlto netrukus ji peraugo į eitynes, kurioms vadovavo M. Salvini, kraštutinių dešiniųjų pakraipos partijos „Italijos broliai“ vadovė Giorgia Meloni bei ekspremjero Silvio Berlusconi centro dešiniųjų partijos „Forza Italia“ vienas iš įkūrėjų Antonio Tajani.

Aktyvistai pagrindinėje Romos Korso gatvėje išskleidė milžinišką Italijos vėliavą.

Šios eitynės buvo „simboliškas gestas, kad būtų išgirsti dar nepasidavusių piliečių balsai“, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė M. Salvini.

Tai buvo pirmasis jo pasirodymas mitinge nuo vasario vidurio, kai Italiją užklupo koronaviruso pandemija.

Kaip rodo vietos naujienų agentūros AGI paskelbti apklausos duomenys, „Lyga“, „Italijos broliai“ ir „Forza Italia“ rinkimuose surinktų 47 proc. balsų, tuo metu dabartinei valdančiajai koalicijai atitektų 36 proc. balsų: už Demokratų partiją balsuotų 20 proc. apklaustųjų, o 16 proc. palaikytų prieš isteblišmentą nusistačiusį Penkių žvaigždučių judėjimą (M5S).

Italija susiduria su didžiausiu nuosmukiu nuo karo laikų, tad krizė gali dar labiau sustiprinti kraštutinius dešiniuosius, šaliai stengiantis paremti verslą.

„Italams nedelsiant reikia pinigų, tačiau mums žadamas atsigavimo fondas nuo 2021-ųjų“, – žurnalistams sakė M. Salvini, paminėdamas 750 mlrd. eurų Europos atsigavimo fondą.

„Italų darbuotojai negali likti pamiršti“, – pridūrė jis.

Jis taip pat sakė nepritariąs vyriausybės sprendimui laikinai leisti nelegaliems migrantams dirbti žemės ūkyje.

Praėjusią savaitę specialus komitetas nubalsavo prieš M. Salvini, kurio laukia teismas dėl numanomo migrantų laikymo įkaitais kelias dienas pakrančių sargybos laive, užuot leidus jiems tučtuojau išsilaipinti praėjusią vasarą Sicilijoje.

Vis dėlto galutinį sprendimą turės priimti Senatas.

Jis buvo apkaltintas piktnaudžiavimu savo įgaliojimais, kai vadovaudamas Vidaus reikalų ministerijai neleido iš laivo išsilaipinti daugiau kaip 80 migrantų, kurie buvo išgelbėti Viduržemio jūroje.