„Uždarome parduotuves, barus ir restoranus. Pristatymas į namus leidžiamas“, – per nacionalinę televiziją paskelbė G. Conte, Italijoje nuo viruso kiek daugiau nei per dvi savaites mirus 827 žmonėms. Užsikrėtimo atvejų šalyje užregistruota daugiau kaip 12 tūkstančių.

Apie naujausius suvaržymus premjeras paskelbė per dramatišką kreipimąsi į 60 mln. šalies gyventojų, Italijai kovojant su didžiausia per kelių kartų gyvenimą krize.

„Ačiū visiems italams, kurie kažką aukoja. Mes įrodome, kad esame didi valstybė“, – per 9 min. geriausiu vakaro laiku trukusį kreipimąsi sakė G. Conte.

Italijoje per pastarąją parą liga pražudė beveik 200 žmonių, susirgusiųjų skaičius tik auga. Iš viso Italijoje nuo viruso mirė 827 žmonės, o susirgusiųjų – 12 tūkst. 462. Lombardijos regione, kur situacija sudėtingiausia, pareikalauta 617 aukų, iš jų 149 vos per pastarąją parą.

AFP: Europoje užsikrėtimo virusu atvejų – daugiau kaip 22 tūkst., mirė 930 žmonių

Užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų Europoje jau yra daugiau kaip 22 tūkst., o Italija tebėra labiausiai paveikta šalis, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami duomenys.

Patvirtintų užsikrėtimo atvejų Europoje skaičius padidėjo iki 22 307, o mirties atvejų yra 930, rodo duomenys, kaupiami iš oficialių šaltinių.

Italijoje užsikrėtimo atvejų skaičius padidėjo iki 12 462, o mirties atvejų – iki 827.

Kinijoje fiksuotas mažiausias naujų infekcijų koronavirusu skaičius – tik 15

Kinija ketvirtadienį vėl pranešė tik apie nedidelį naujų koronaviruso infekcijų skaičių. Pasak Sveikatos komisijos Pekine, fiksuota 15 naujų užsikrėtimų – tai mažiausias rodiklis nuo tada, kai prieš septynias savaites kasdien pradėta skelbti atitinkama statistika. Prieš tai apie mažiausią naujų infekcijų skaičių – 19 – pranešta antradienį.

Ir mirčių nuo viruso skaičius Kinijoje toliau mažėja. Ketvirtadienį pranešta apie 11 mirties atvejų. Iš viso nuo epidemijos pradžios Kinijoje virusas pražudė 3 169 asmenis. Žemyninėje Kinijoje 80 793 žmonės užsikrėtė.

Kiek oficiali statistika atspindi tikrąją padėtį ir kokie yra tikrieji skaičiai, neaišku. Vasario viduryje pakeitus skaičiavimo metodiką, kasdieninis naujų užsikrėtimų Sars-CoV-2 pavadintu virusu ir mirčių skaičius oficialioje statistikoje ėmė pastebimai mažėti.