Moteris, įvardinama kaip B.T., buvo ištekėjusi už Kosovo piliečio, susijusio su Kujtimu Fejzulai, kuris pernai lapkritį Austrijos sostinėje nužudė keturis žmones, o paskui buvo nušautas policijos, pranešė Italijos vidaus reikalų ministerija.

B. T. buvo radikalizuota, kai jai buvo 16 metų. Ji neseniai persikėlė iš Kosovo į Milaną, tačiau toliau nuolat palaikė ryšį su savo sutuoktiniu ir kitais IS šalininkais namuose.

Policija jos telefone rado džihadistinės medžiagos, taip pat žinomų IS teroristų nuotraukų.

Tyrėjai taip pat rado daugiau nei 2 000 jos žinučių pokalbių grupėse, siūlančiose materialinę ir ideologinę paramą IS, ir teigė, kad B. T. susirašinėjo su „kovotojų žmonomis“, kai kuriais atvejais patarinėjo naujokams.

„Turėtume švęsti jūsų vestuves su AK47 [automatais]. Mums reikia švęsti, tikrai nepaliksime nė vieno netikinčiojo cha-cha-cha. Visi ant žemės!!! Visur kraujas“, – sakoma vienoje policijos išplatintoje jos žinutėje.

Kitoje moteris sveikino prancūzų mokytojo Samuelio Paty nužudymą praėjusių metų spalį. Joje sakoma, kad tai buvo „pamoka visiems kitiems mokytojams. Jis to nusipelnė!“.

Policija taip pat paskelbė garso įrašą, kuriame, pasak jų, girdėti, kaip moteris dainuoja apie savo ištikimybę IS ir sako esanti pasiruošusi paaukoti savo gyvybę.

„Ji skelbia norinti tapti kankine“, – sakė Milano prokuroras Alberto Nobili per spaudos konferenciją, pavadindamas moters žinutes „šiurpinančiomis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją