Tiesa, naujų užsikrėtimo atvejų skaičiaus augimas ir toliau lėtėjo, praneša Italijos civilinės saugos agentūra.

Iš viso Italijoje užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius penktadienį paaugo 7,4 proc. iki beveik 86 500. Ankstesnėmis dienomis atvejų skaičiaus augimas siekė 8 proc.

Epidemija netrukus gali pasiekti piką

Italijoje COVID-19 viruso epidemija per kelias dienas pasieks piką, penktadienį teigė ekspertas. Tačiau valdžia pranešė, jog krizės pabaigos dar nematyti, o per pastarąją parą mirė dar keturi medikai.

Nacionalinis sveikatos institutas (ISS) skelbia, kad netrukus bus galima pamatyti aiškius karantino, kuriuo siekiama apriboti koronaviruso plitimą, rezultatus.

„Noriu pabrėžti, kad epidemijos piko dar nepasiekėme, – tvirtino ISS instituto vadovas Silvio Brusaferro. – Jau matyti lėtėjimo ženklai, tai leidžia tikėti, jog esame arti piko, jį pasieksime per ateinančias kelias dienas.“

Tačiau virusologas Fabrizio Pregliasco perspėjo, kad tai dar nereiškia, kad galėsime atšaukti karantiną.

„Tai, kad naujų užsikrėtimo atvejų, nors ir nežymiai, bet, vis dėlto, mažėja, turėtų mus paskatinti ir toliau laikytis atitinkamų priemonių. Negalime visko mesti“, - sakė jis ir perspėjo, kad, norint išvengti naujo viruso protrūkio, karantino reikės laikytis dar mažiausiai kelis mėnesius.

Italijoje karantinas paskelbtas kovo 9 d., tą dieną buvo sugriežtintos ir anksčiau šiaurinėje šalies dalyje įvestos priemonės.

Praėjusią savaitę Italijos premjeras Giuseppe Conte pranešė, kad kovos su koronavirusu priemonės bus taikomos ilgiau, nei numatyta. Nors anksčiau skelbta, kad mokyklos, barai, restoranai uždaromi ir judėjimas ribojamas iki balandžio 3 d., dabar šis laikotarpis pratęsiamas. Naujos karantino pabaigos datos premjeras kol kas nenurodė.

AFP: pasaulyje mirčių nuo koronaviruso skaičius viršijo 25 000

Pasaulyje koronaviruso pandemija jau pareikalavo 25 066 gyvybių, daugiausia jų – Europoje, penktadienį rodo naujienų agentūros AFP renkami duomenys, paremti oficialia statistika.

Europoje koronavirusinė infekcija COVID-19 pareikalavo 17 314 gyvybių.

Daugiausia mirčių užfiksuota Italijoje (8 165), Ispanijoje (4 858) ir Kinijoje (3 292).

Nuo gruodžio visame pasaulyje užregistruoti mažiausiai 547 034 COVID-19 atvejai.

PSO: „chroniškas“ apsauginių priemonių stygius yra „rimta grėsmė“ kovoje su koronavirusu

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį perspėjo, kad didelis apsaugos priemonių medikams, kovojantiems su koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemija, stygius yra viena iš aktualiausių grėsmių siekiant užkirsti kelią mirties atvejams.

„Chroniškas visuotinis asmeninės apsaugos priemonių stygius yra viena iš rimčiausių grėsmių mūsų kolektyviniam sugebėjimui gelbėti gyvybes“, – virtualioje spaudos konferencijoje Ženevoje pareiškė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.